“Hij wou indruk maken op de meisjes”: fikse celstraf voor notoire dief die alarmpistool trok in Brugge

Foto ter illustratie. © Unsplash
Redactie KW

Een 23-jarige Spanjaard heeft voor de Brugse rechtbank twintig maanden effectieve celstraf gekregen voor diefstallen en verboden wapenbezit.

Op 27 december 2023 sprak Ivan F. een man en zijn collega’s aan ter hoogte van een loungebar in Brugge. De jonge Madrileen toonde eerst een zak cannabis en trok plots ook een alarmpistool. Het slachtoffer hield een politiepatrouille staande en die kon de beklaagde in de buurt arresteren. Het alarmpistool stak tussen zijn broekriem.

Onderzoek wees uit dat hij het wapen drie dagen eerder uit de auto van een Duits echtpaar gestolen. Dankzij camerabeelden kon de jongeman ook nog gelinkt worden aan een diefstal uit een voertuig op 13 december. F. beweerde dat hij als toerist naar België was gekomen, maar daar hechtte het parket geen geloof aan. De man is in zijn thuisland bekend voor 38 diefstallen uit voertuigen en werd er al zes keer veroordeeld.

Volgens de verdediging had F. geen kwaad in de zit met het wapen. “Hij wou enkel indruk maken op de meisjes”, pleitte meester Jelle Dejaegher. “Het slachtoffer heeft zelf verklaard dat hij zich eigenlijk niet bedreigd voelde.” Voor bedreiging werd F. uiteindelijk vrijgesproken. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier