“Het was een misplaatste grap”: werkstraf voor twintiger die jongen (15) met luchtdrukpistool bedreigde aan bushalte in Middelkerke

Foto ter illustratie. © Unsplash
Redactie KW

Een 25-jarige Middelkerkenaar heeft voor de Brugse rechtbank tachtig uur werkstraf gekregen omdat hij een 15-jarige jongen bedreigde met een airsoftpistool. J.M. beweerde dat het om een grap ging.

Op 13 maart was het slachtoffer getuige van een ruzie tussen beklaagde J.M. en een andere man aan een bushalte in Middelkerke. J.M. riep de 15-jarige jongen bij zich en haalde plots een pistool uit zijn jas. “Hij duwde het wapen tegen de arm van het slachtoffer”, verduidelijkte de procureur. “Hij bleef maar duwen maar wandelde uiteindelijk weg.”

Met het pistool nog in zijn handen stapte J.M. vervolgens een nabijgelegen café binnen. De politie trof het luchtdrukwapen aan tijdens een huiszoeking. J.M. beweerde dat hij dit gewonnen had op de kermis en enkel gebruikte om in zijn tuin naar blikjes te schieten. Maar door zijn overmatig alcoholverbruik herinnerde hij zich naar eigen zeggen niets meer.

De procureur vroeg tien maanden effectieve celstraf voor J.M., die in oktober vorig jaar nog een werkstraf kreeg voor geweld. De verdediging stuurde met succes aan op een nieuwe werkstraf. “Het was enkel een misplaatste grap”, pleitte advocate Axelle Peel. “Mijn cliënt had enkele pilsjes te veel op en had dat wapen zonder nadenken in zijn jas gestopt.” (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier