Flakkagebruiker (39) riskeert meer dan 5 jaar cel na dubbele wurgpoging op ex-vrouw

© Getty Images
Redactie KW

Een 39-jarige Diksmuideling dreigt nu nog zwaarder te moeten boeten nadat hij op vier jaar tijd zijn ex-vrouw tweemaal probeerde te wurgen. De eerste keer deed hij dat op oudejaarsavond 2019 met zijn broeksriem in het bijzijn van hun kinderen, de tweede keer in oktober onder invloed van flakka. Hij kreeg er eerst 40 maanden cel, 25 met uitstel voor, en de tweede keer 37 maanden cel. “We vragen nu om die 25 maanden alsnog effectief op te leggen”, sprak de procureur.

Dat de 39-jarige S.D. uit Diksmuide voor jaren achter tralies zal verdwijnen is een bijna-zekerheid. Dat besefte de man ook al op 6 februari van dit jaar. Toen kreeg hij met 37 maanden effectief een veel zwaardere straf dan gedacht. S.D. was op 23 oktober het huis van zijn ex binnengedrongen waarna hij de angstige vrouw alweer naar de hals greep. Hij schreeuwde meermaals dat hij de vrouw zou vermoorden en had aan zijn broeksriem een bij en mes hangen. “We vrezen dat dit vroeg of laat zal aflopen voor haar want hij heeft totaal geen schuldbesef”, sprak de advocaat van de vrouw. Dat leek ook de rechter te beseffen. S.D. was tijdens de feiten ook onder invloed van de zombiedrugs flakka en was een ongeleid projectiel. “U bent een gevaar en ik kan u niet vrijlaten”, motiveerde de rechter. En dus kreeg S.D. tot zijn grote verbazing 37 maanden effectief.

Meer dan 5 jaar achter tralies

Die straf heeft zware gevolgen voor S.D. “Hij kreeg in 2020 immers al eens 40 maanden cel waarvan 25 met uitstel voor partnergeweld, op dezelfde vrouw”, sprak de procureur nu op de zitting. “Door zijn nieuwe straf van februari en de nieuwe feiten vragen we om dat uitstel te herroepen en de 25 maanden dus effectief op te leggen.” De kans dat dit gebeurt is een quasi zekerheid. “We weten hoe laat het is”, sprak zijn advocaat. “Hij heeft alle kansen al gehad”, repliceerde de rechter. En dus krijgt S.D. er nu wellicht nog eens 25 maanden bovenop, en dreigt hij voor meer dan 5 jaar achter tralies te verdwijnen. Vonnis op 4 juni. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier