Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op de step en riskeert 30 maanden cel

© Unsplash
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Acht maanden was hij clean, maar toch herviel G.V. in zijn speedgebruik. En hoewel de man onder voorwaarden stond, liep hij toch tegen de lamp. Voor het openbaar ministerie op de rechtbank van Ieper is het duidelijk genoeg geweest: de aanklager vordert 30 maanden effectief.

Toen de politie op 15 oktober vorig jaar G.V. uit Zillebeke op zijn step aan het station van Ieper zagen voorbijkomen, hielden ze hem staande. De man was gekend bij de politie en blijkbaar bleek hun achterdocht terecht, want G.V. had 100 gram speed bij zich. De man werd aangehouden en in voorarrest geplaatst. Momenteel zit hij nog steeds achter tralies. Op het moment van zijn aanhouding, stond hij onder voorwaarden na een eerdere veroordeling van 18 maanden cel met uitstel, eveneens voor drugsfeiten. Ook daarom riskeert hij nu 30 maanden cel en een geldboete van 1.000 euro effectief.

“Mijn client stond inderdaad onder voorwaarden en heeft die duidelijk geschonden”, gaf de raadsman van G.V. toe. “Die man was 8 maanden clean, maar is hervallen in zijn speedgebruik. Druggebruik kost geld en daarom is hij begonnen met dealen. Het gaat echter niet om grote hoeveelheden, maar om bedragen van 50 tot 100 euro of 200 euro. Zijn gsm werd uitgelezen, maar niet alle deals die daarop te vinden waren, werden uitgevoerd. Bovendien heeft het lange verblijf in de gevangenis zijn ogen geopend.” De beklaagde hoopt op mildheid en vraagt, hoewel hij die al heeft geschonden, nieuwe voorwaarden. Vonnis op 4 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier