Politiezone Regio Tielt arresteert vijf verdachten van drugshandel: “Drie van hen intussen al aangehouden”

Tijdens de huiszoekingen werd er meer dan 8 kilogram cannabis, meer dan 40.000 euro, goud, juwelen en luxeartikelen in beslag genomen. © Politiezone Regio Tielt
Redactie KW

Intensief speurwerk van de recherche van de politiezone Regio Tielt zorgde voor de arrestatie van vijf verdachten. Allen zijn ze tussen 23 en 26 jaar oud.

De vijf worden verdacht van actief smokkelen van cannabis naar België, met als doel de verkoop in West-Vlaanderen. “De doorbraak kwam na de interceptie van het voertuig van een van de verdachten op 20 juni waarbij de bestuurder, een mogelijke dealer, zelf onder invloed van cannabis was”, vertelt de politie Regio Tielt.

Huiszoekingen

In dit onderzoek werden huiszoekingen bij verschillende personen uitgevoerd en dit zowel in Ardooie, Ingelmunster als Roeselare. “Tijdens de huiszoekingen werd er meer dan 8 kilogram cannabis, meer dan 40.000 euro, goud, juwelen en luxeartikelen in beslag genomen. Ook de voertuigen, die gebruikt werden om deze criminele activiteiten te faciliteren, werden door de politie in beslag genomen en maken deel uit van het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter in Brugge”, klinkt het verder.

Het gerechtelijk onderzoek is nog volledig lopende. “De vijf verdachten werden verhoord en voor de onderzoeksrechter in Brugge geleid, wat resulteerde in aanhouding van drie van hen. Twee van de drie verdachten verschenen voor de raadkamer en hun aanhouding werd bevestigd. Een derde verschijnt vrijdag voor de raadkamer”, aldus nog de politie Regio Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier