Drie jaar cel voor Nederlandse drugskoeriers die in Jabbeke betrapt werden met 650 gram cocaïne in wagen

Redactie KW

Een Nederlands koppel heeft voor de Brugse rechtbank drie jaar celstraf gekregen, de helft met uitstel, voor invoer van drugs. Rinie M. (31) en Joyce A. (49) werden in Jabbeke betrapt met 650 gram in hun wagen.

De douane controleerde op 10 oktober 2023 een verdacht voertuig op de parking langs de autosnelweg E40 in Jabbeke. Onder de bestuurderszetel werd 650 gram cocaïne aangetroffen. Bestuurder Rinie M. (31), die op weg was naar Frankrijk, had ook nog een gram speed bij zich. In de handtas van zijn passagier Joyce A. (49) stak 4.000 euro cash.

Volgens het parket ondernam Joyce A. sinds 22 augustus 2023 vijf ritten naar Frankrijk om cocaïne op te halen. De laatste twee ritten, op 4 en 10 oktober, deed ze samen met haar vriend, die daarvoor de wagen van zijn moeder gebruikte. A. zou haar vriend hebben aangespoord om mee te gaan, maar die probeerde haar uit de wind te zetten. “Het was op mijn initiatief”, stelde hij.

De procureur zag A. toch als de organisator. De vrouw liep in het verleden al veroordelingen op voor diefstallen, drugs en heling. Op haar proces bleef ze evenwel tevergeefs ontkennen dat ze tijdens de drie eerste ritten drugs vervoerde. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier