Nachtelijke plundertocht in Oostende levert tot 43 maanden cel op: “Zelfs een kinderdagverblijf bleef niet gespaard”

Redactie KW

Drie Marokkanen zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan een reeks inbraken in Oostende. Ze viseerden vooral apotheken, winkels en horecazaken en hadden een voorkeur voor cash geld.

Mohssin E. (29), Khalid Z. en Zakaria B. hielden in de nacht van 5 op 6 september een ware plundertocht in het centrum van Oostende. “Ze viseerden vooral apotheken, winkels en horecazaken, maar ook woningen en zelfs een kinderdagverblijf bleven niet gespaard”, verduidelijkte procureur Emilie Lingier. “Ze hadden het vooral gemunt op cash geld.”

De drie werden geklist nadat ze met geweld een portefeuille stalen. Dankzij camerabeelden en DNA konden ze gelinkt worden aan twee inbraken en vijf pogingen daartoe. Naar eigen zeggen konden ze zich door alcohol en drugs niet veel meer van de feiten herinneren. Khalid Z. en Zakaria B. beweerden nog minderjarig te zijn, maar een botscan wees op het tegendeel.

Mohssin E. en Khalid Z. konden ook nog gelinkt worden aan feiten in Brussel en Turnhout. Zij kregen respectievelijk drie en twee jaar cel met uitstel en mogen dus na acht maanden voorhechtenis de gevangenis verlaten. Zakaria B., die in het verleden al meerdere zware celstraffen kreeg opgelegd, kreeg 40 maanden effectief.

Voor hun illegaal verblijf in het land kregen de drie Marokkaanse mannen apart nog eens drie maanden effectieve celstraf opgelegd. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier