Inbrakenplaag in Wervik blijft aanhouden: nu in apotheek Apocare De Mazière, maar geen buit

Links vooraan aan de inkom van de apotheek werd een smalle ruit vernield en kroop de dader langs daar naar binnen. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

De opstoot van de criminaliteit in de grensstad Wervik stopt maar niet. Zondagnacht was er nu een inbraak in de apotheek Apocare De Mazière, op de hoek van de Geluwe- en Vredestraat. Eigenaardig genoeg is er niks gestolen. Buren werden omstreeks 3.30 uur gewekt door het alarm.

Links vooraan aan de inkom van de apotheek werd een smalle ruit vernield. De inbreker kroop zo naar binnen. Uit de camerabeelden blijkt dat de dader amper één minuut binnen is geweest.

Apocare De Mazière behoort tot een keten van zes apotheken in onze provincie. De apotheek werd lang uitgebaat door Pieter De Mazière en zijn echtgenote die verhuisden uit Wervik.

Reeks inbraken en diefstallen

De afgelopen weken gebeurden in Wervik, Geluwe en Kruiseke een tiental diefstallen van camionettes en een hoogtewerker, maar er waren ook inbraken en pogingen daartoe. Onder meer in camionettes, maar ook in twee restaurants en twee apotheken. Het begon op 24 mei toen in de Geluwestraat een camionette vol materiaal van het ramen- en deurenbedrijf Winfera in Kortrijk werd gestolen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier