Dieven aan de haal met spaarpotje van Inaya (4) in café Den Trimard: “Met dat geld wou ze een fietsje kopen voor haar verjaardag”

Op de camerabeelden is te zien hoe de dieven het café binnendrongen. Ze gingen aan de haal met het spaarpotje van Inaya, het dochtertje van Cindy en Giovanni. © GF/JH
Redactie KW

Twee weken voor ze haar vijfde verjaardag zou vieren, stalen drie laffe dieven het spaarpotje van de 4-jarige Inaya uit Houthulst. Ze drongen daarvoor café Den Trimard binnen, dat haar mama Cindy (43) uitbaat. “Ik was in mijn haast vergeten om het café te sluiten en daarvan maakten ze gebruik om haar spaarpotje van achter de toog te stelen. Met dat geld, dat ze kreeg van klanten, wou ze een fietsje kopen voor haar verjaardag. Dit is laf”, is Cindy boos.

Sinds november baat Cindy samen met haar man Giovanni Hansebout (40) het bekende café Den Trimard op de Markt in Houthulst uit. Het café heeft een vaste schare klanten en die stoppen al eens iets in het spaarpotje dat achter de toog staat. “Ze weten dat ze daar drinkgeld in kunnen stoppen en dat ik het dan gebruik voor mijn dochtertje Inaya”, zegt Cindy. “Ze viert haar vijfde verjaardag op 17 juli en dus was er de laatste tijd al flink wat gespaard. Er zat zelfs zo’n 250 euro in. Ideaal voor wat ze echt wou: een nieuwe fiets.”

Maar toen Cindy vrijdag een briefje van vijf euro wilde wisselen voor wat kleingeld bleek het potje leeg te zijn.

Café even verlaten

Cindy begon meteen uit te zoeken wat er aan de hand was en wanneer het geld gestolen werd. Camerabeelden uit de buurt brachten opheldering. “De diefstal gebeurde woensdag rond 10 uur”, zegt ze. “Ik moest die ochtend mijn nagels laten verzorgen, maar had me van uur van afspraak vergist. Om 9.20 uur belden ze me op om te vragen waar ik bleef. Dus vertrok ik nogal halsoverkop en trok de deur van het café dicht. Die sloot ik echter niet af, achteraf gezien dom van mij. Maar mijn oudste dochters van 19, 21 en 22 jaar zaten samen met Inaya in het woongedeelte boven het café. Er was dus wél iemand thuis. Bleek dat die drie mannen al op ronde waren om bij verschillende zaken aan de deur te voelen of ze snel binnen konden. Bij mij hadden ze dus ‘geluk’. In een mum van tijd gingen ze binnen, stalen het potje en gingen ervandoor. Ik ben er nog steeds erg boos om.”

Verjaardag

Cindy besloot de camerabeelden die haar gegeven werden te delen op sociale media. De politie Polder raadt dat wel af, maar Cindy deed het toch. “Misschien is dat schending van een privacy, maar binnendringen is dat ook. Ik hoop vooral dat iemand die drie mannen kan herkennen en zo helpt bij het onderzoek. We zijn er allen erg van aangedaan. Mijn oudste dochters weten wat er gebeurde, maar Inaya niet. We durven het haar niet zeggen. Zeker omdat ze zo erg uitkijkt naar haar verjaardag. Dat nieuwe fietsje zal ze sowieso wel krijgen, daar zorgen wij wel voor. Maar alles laat bij ons wel een bijzondere zure nasmaak na.”

Cindy dient nu klacht in bij de politie. (JH)

Wie tips zou hebben over de diefstal kan contact opnemen met politiezone Polder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier