“Het Sportpaleis is mijn droom”: Lars (15) zingt eerste single op Marktrock in eigen stad

Lars Pectoor in actie in zijn thuisstad. (foto Marktrock Poperinge)
Redactie KW

Marktrock Poperinge blikt tevreden terug op de 37ste editie. Op vrijdag waren er een 2.000-tal bezoekers. Zaterdag waren er 7.500 aanwezigen, al werkten de weergoden toen even tegen. Het festival bood opnieuw een podium voor lokaal talent, onder wie Lars Pectoor.

Ook tijdens deze 37ste editie bood de organisatie van Marktrock Poperinge een gratis festivalweekend aan tijdens het laatste weekend van augustus in het stadscentrum. “Het is steeds een huzarenstukje. Zonder onze sponsors en stad Poperinge zou dit niet mogelijk zijn. Uiteraard bedanken we ook alle bezoekers en onze vrijwilligers. In vier dagen tijd – van opbouw donderdag tot en met de afbraak maandag – rekenen we op 160 mensen”, zegt Joke Demeyer, de PR-verantwoordelijke van Marktrock. Zij vormt samen met voorzitter Bart Decrock, ondervoorzitter Arne Vanhee, secretaris Bart Indevuyst en bestuursleden Stephan Denys, Gery Desender, Serge Wicke, Wim Decrock, Kevin Papegaey en Jerry Vanmellaerts de tienkoppige organisatie. “Vrijdag was er onze eerste avond met de Poperingse dj Amplifire, 2 The Limits, Raaf De Witte en Z-Curse. Bij Z-Curse kon je vooraf kiezen welke nummers ze zouden spelen.”

Plensbuien

Zaterdag waren De Ketnetband, Olivia Trappeniers, Aaron Blommaert, De Mens, Stan Van Samang, The Juliets en DJ Bob aan de beurt. “Op zaterdag hebben we twee stevige plensbuien gehad, maar toch is het volk gebleven of snel teruggekeerd. Toen het aan Stan Van Samang was, stond het plein weer vol.”

Marktrock lokte zaterdag 7.500 muziekliefhebbers naar Poperinge.
Marktrock lokte zaterdag 7.500 muziekliefhebbers naar Poperinge. © MICHAEL DEPESTELE MD

Volgend jaar komt er een 38ste editie op 29 en 30 augustus. “Maandagnamiddag was de markt weer leeg en over enkele weken is er een evaluatievergadering. Daarna gaan we weer op zoek naar artiesten. Dit jaar was het voor mij belangrijk dat we De Mens naar Poperinge konden halen. Vroeger regelde mijn man Frank Neuville de artiesten, maar na zijn overlijden heb ik die taak van hem overgenomen. De Mens was zijn favoriete groep en het was dus een emotioneel moment voor de kinderen en ik toen zij optraden.”

In eigen stad

Vrijdagavond mocht ook Poperingenaar Lars Pectoor op het podium. “Het was een zotte ervaring”, zegt Lars (15). “Als klein kindje droomde ik al om op zo’n podium te staan en nu is die droom realiteit geworden. Ik heb er Say My Name van Berre gebracht. Een nummer dat ik ook zong tijdens mijn Blind Audition van The Voice Kids. Daar nam ik vorig jaar aan deel. Berre is een van mijn grote voorbeelden, net als Billie Eilish. Tijdens Marktrock kon je ook voor het eerst mijn eigen single Can’t Take it Anymore horen. Dat wordt op 14 september gereleaset op alle platformen. De song is een samenwerking met Eric De Clercq van Pure Entertainment en songwriter Andy Vanspranghe. Het gaat over hoe je altijd probeert om een ander goed te laten voelen. Maar op hetzelfde moment dreig je jezelf te vergeten en daar begin je onder te lijden”, aldus de leerling Latijn-Grieks aan het NMC in Poperinge, die al van kleins af zingt. “Al op zesjarige leeftijd zat ik in een kinderkoor en intussen volg ik al enkele jaren zangles aan de Kunstacademie in Poperinge. Het muzikale talent heb ik mee van mijn papa. Hij zingt ook in koren en volgt les bij dezelfde zangcoach: Anna Nuytten. Zij zong trouwens de backing vocals op mijn single.”

Intussen droomt Lars al van verdere stappen in zijn carrière. “Na een goedgevulde zomer ga ik nu weer meer focussen op mijn school. Later zou ik graag op tournee gaan en de grote droom is het Sportpaleis natuurlijk. Zonder entourage zou dit natuurlijk niet lukken. Ik ben mijn ouders oneindig dankbaar voor alle steun en alle taxiritten.”

Ook papa Wim Pectoor was trots toen hij Lars op het podium zag verschijnen. “Ik had wellicht meer stress dan Lars. We zijn heel fier dat hij dit al mag doen op zo’n jonge leeftijd en hij heeft heel goed gezongen. Het is fijn dat de organisatie jong talent kansen geeft. Eerder won hij al de Cultuurprijs voor de opkomend talent en stond hij met Trivox op de parkconcerten. Poperinge omarmt Lars en we hopen dat hij nog veel mag optreden. We staan zeker open voor Marktrock 2025”, glimlacht Wim.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier