Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Zwevegem

Onlangs werd Christine Declercq in de bloemetjes gezet door het bestuur van Ferm Heestert. Ze is al 40 jaar secretaris van de vereniging en werkte al onder zes verschillende voorzitters. Destijds ging ze met haar taak van start op een schrijfmachine.

Dierenasielen zijn net zoals supermarkten en apothekers een uitzondering op de coronamaatregelen. In theorie mogen zij hun werking voortzetten, in praktijk blijkt dat haast onmogelijk. De adopties bij de dierenasielen in onze streek zijn dan ook zo goed als stilgevallen. We luisteren naar Sylvie Ossieur van dierenasiel De Knuffelpootjes in Rekkem en Veerle Debaillie van asiel De Leiestreek in Zwevegem.

Je kunt er niet meer omheen: de podcast is hip en happening anno 2020. Ook in West-Vlaanderen schieten de online radioprogramma's als paddenstoelen uit de grond. Ook Dé Krant van West-Vlaanderen kon hierin niet achterblijven. "Daarom riepen we KW KLAPS in het leven, de podcast van KW waarin ik elke week een gemoedelijk klaptje sla met een straffe West-Vlaming", aldus onze podcastvrouw Stefanie Vandewalle. In deze aflevering babbelt Stefanie met Kim Lefevre over 'In mijn tijd was 't beter' en 'De kat is allergisch'.

Sinds vele jaren vindt er elke donderdagavond een partijtje recreatief minivoetbal plaats tussen enkel Zwevegemse vrienden. De nestor van deze vriendengroep is Dirk Planckaert, onlangs 70 geworden, maar nog steeds speelt de gepensioneerde leraar elke week mee. En hij lijkt nog niet meteen van plan zijn schoenen aan de haak te hangen.

Bekaert verwacht dat de impact van de coronacrisis de performantie van het bedrijf significant zal beïnvloeden. Dat blijkt uit een mededeling van de staaldraadspecialist.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Het festival Moen Feest zal dit jaar, omwille van de coronacrisis, niet plaats vinden. Het festival zou dit jaar opnieuw de innovatieve kaart kiezen met maar liefst vijf verschillende festivaldagen. Samen met Red Devils Moen zou Moen Feest opnieuw het succesvolle EK Dorp Moendial organiseren. Het volledige concept wordt verplaatst naar 2021.

Ook het Kortrijkse bedrijf Signpost doet zijn deel in deze tijden van crisis. Als grootste verdeler van ICT-materiaal aan secundaire scholen stelden ze hun online leerplatform, WeZooz Academy, open voor ouders, leerkrachten en leerlingen. Die vinden er ongeveer 2.000 lesvideo's en duizenden oefeningen op terug, allemaal gebaseerd op de meest recente eindtermen. De reacties zijn positief, al zijn niet alle tieners even enthousiast over leren tijdens hun 'onverwachte' vakantie.