Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Zwevegem

Ze houdt van turnen, heeft een kamerbrede glimlach en barst van het enthousiasme. Of die eigenschappen de 22-jarige Fubei Vanhuysse uit Bossuit kunnen helpen aan de titel van Homo Universalis zal de komende weken moeten blijken. "Ik denk dat veel mensen me snel zullen herkennen", kijkt ze vooruit.

Het nieuwe wielerseizoen is op gang getrokken en dus zullen de vrouwen en vriendinnen van onze 41 profs het op het thuisfront opnieuw vele dagen, weken en soms zelfs maanden zonder hun geliefde moeten te zien bolwerken. Drie van hen - Aaron Verwilst (22), Baptiste Planckaert (31) en Serge Pauwels (36) - vertoefden de voorbije weken aan de Spaanse Costa Blanca. Zeggen ze in koor: "We zijn blij dat onze partner ook haar eigen bezigheden heeft."

Begin december 2019 werd een grote droom van Thomas Julian uit Zwevegem werkelijkheid. Zijn eerste single "Klaar Voor Jouw Moment" kwam uiten al snel kwam het nummer in de Vlaamse hitlijsten terecht. Deze single stond vier weken in de Vlaamse Ultratop. Hij staat ook bij verschillende radio'sop nummer één, waaronder bij FamilyRadio. De bijhorende videoclip werd maar liefst al méér dan 160.000 keer bekeken op YouTube. Zijn sociale media kreeg een grote boost. "Sociale media is tegenwoordig zeer belangrijk. Er word meer en meer verwacht op sociale media en als jonge artiest mag je de boot zeker niet missen" vertelt Thomas.

In tijden waarbij fietsen steeds lichter moeten zijn, legt Dominiek Hots (42) zich met Alpas Cycles toe op het vervaardigen van stalen (koers)fietsen. "Ik wist vroeger niet welk zen-gevoel je krijgt door met je handen te werken", zegt de Zwevegemnaar, die jaren de kost verdiende als IT'er.

Zeven twintigers uit Zwevegem riskeren voor de Kortrijkse strafrechter celstraffen van 6 tot 18 maanden en fikse boetes tot 16.000 euro voor de verkoop van cannabis. Volgens de openbare aanklager ging zo'n 3,5 kilogram door hun handen. Het eiste ruim 30.000 euro drugsgeld verbeurd te verklaren.