Dinsdag 7 juli, 2020

Nieuws uit Zwevegem

Een handvol bankkantoren van BNP Paribas Fortis verdwijnt de komende drie maanden uit het West-Vlaamse straatbeeld. De filialen zullen fusioneren met nabijgelegen kantoren. "We garanderen dat mensen maximum een kwartier moeten rijden om een kantoor van BNP Paribas Fortis te vinden", klinkt het bij de bank.

Het wordt geen zomer zoals de andere. Geen grote evenementen, geen festivals of verre reizen. We gaan vooral dicht bij huis op zoek naar rust en ontspanning. Onder het motto 'Transfo Zomert' werkten de diverse actoren op de Transfosite in Zwevegem een bijzonder programma uit.

Een 44-jarige man uit Zwevegem die een relatiebreuk niet kon verwerken en een moord op zijn ex beraamde, is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een volledig voorwaardelijke celstraf van 30 maanden en een boete van 800 euro. Afgewezen worden, daar had hij het moeilijk mee, want ook twee andere exen belaagde hij. De moordplannen deed hij af als fantasie.

Marc Desloovere en Marc Claeys, twee sp.a-schepenen in Zwevegem, hebben ontslag genomen uit de partij. Ze blijven verder zetelen, maar dan in de nieuwe politieke beweging Samen! "Onze basiswaarden zijn gelijkheid, solidariteit en rechtvaardigheid."

Het coronavirus treft niet alleen de gezondheid en de economie, ook de voetbalclubs maken zich terecht (financiële) zorgen. Bij WS Lauwe bond secretaris Charly Nowé de kat de bel aan. Hij stelde voor om de wedstrijdpremies met 20 procent te verminderen. Wij polsten bij de andere eersteprovincialers uit Zuid-West-Vlaanderen naar hoe zij tegenover dat voorstel staan.

Goed nieuws voor de waterratten. Vanaf woensdag 1 juli mogen zwembaden weer open. Ook Elewin Werbrouck, centrummanager van Lago Kortrijk en Zwevegem kijkt maar wat uit naar de heropening. Wel gelden een resem voorzorgsmaatregelen en zal een spontaan zwemuitje nog even moeten wachten.