Woensdag 8 juli, 2020

Nieuws uit Zulte

De Pro League heeft woensdag de kalender bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen. Kampioen Club Brugge en Charleroi trappen de nieuwe Jupiler Pro League op gang op zaterdag 8 augustus om 16.30 uur. KV Oostende ontvangt op de eerste speeldag RC Genk. Cercle Brugge trekt naar Sclessin, Zulte Waregem krijgt KV Mechelen over de vloer en KV Kortrijk geeft Eupen partij in het Guldensporenstadion.

Na het gelijkspel van zaterdag tegen Cercle Brugge, moest Zulte Waregem dinsdagmiddag in het eigen Regenboogstadion de duimen leggen voor de Carolo's. Na de rust wisten de bezoekers de vroege voorsprong van de thuisploeg uit met twee doelpunten.

Vrijetijdsvereniging Pasar Zulte zag het coronavirus een streep trekken door bijna haar volledige jaarkalender. "Zelfs van onze wandeling in oktober zijn we nog lang niet zeker dat ze zal plaatsvinden", zegt voorzitter Eric Verstaen (75). "Intussen hebben we een alternatieve fietszoektocht op poten gezet en zeven wandelingen uitgestippeld doorheen Zulte."

Uitsmijter op de gemeenteraad van Zulte was wel de vraag van CD&V om alle daken in de gemeente Zulte van zonnepanelen te voorzien. "Dit zou een goede zaak zijn en ook een alternatief voor de windmolens waarover al zoveel is te doen geweest."

Een 32-jarige man uit Zulte riskeert voor de rechtbank van Kortrijk een celstraf van 5 maanden en een boete voor bedreiging van een ex-buurman in de Hugo Verriestwijk in Wielsbeke en verboden wapenbezit. "De roddels en valse beschuldigingen deden me ontploffen", aldus de man.

Olivier Zawada (27) uit Zulte en Jens Verhelst (31) uit Rumbeke bedachten vorig jaar een nieuw concept: Kroket Loket, een mobiele kroketmuur. Met hun unieke foodtruck stonden ze overal op feesten en festivals. "Omdat we zo afhankelijk zijn van evenementen zet de coronacrisis een zware domper op ons initiatief, zeker omdat de respons zo goed was. We mochten deze zomer overal teruggaan, maar nu blijft de agenda leeg tot eind augustus."