Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Zillebeke

RW Hollebeke ontvangt zondagnamiddag de buren van SK Zillebeke. Beide ploegen liggen op amper vijf minuten rijden van elkaar, zodat er wel van een echte derby gesproken kan worden. "Het derbysfeertje leeft vooral bij de mensen van ons bestuur", vertelt Geert Broutin, trainer van RW Hollebeke.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Zaterdagavond vond in het OC In 't Riet de traditionele 'Zillebeke Nieuwjaart' plaats in OC In 't Riet. De organisatie, opgezet door de Dorpsraad en ondersteund door verschillende Zillebeekse verenigingen, kende heel wat succes.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.