Zaterdag 11 juli, 2020

Nieuws uit Zedelgem

Sinds de nationale coronamaatregelen gelden, opende het containerpark al half april opnieuw de deuren. Behalve met asbest, en de fracties die aan huis opgehaald worden, kan de Zedelgemnaar er weer gecontroleerd terecht. Niettemin krijgen de parkwachters af te rekenen met toegenomen verbale agressie van bezoekers. Een oproep tot meer begrip.

Om de lokale economie een duw in de rug te geven, lanceerde het gemeentebestuur van Zedelgem de campagne 'Zedelgem verbindt.onderneemt.beleeft'. De komende maanden rolt het communicatiebureau URBAN-IMPACT samen met de gemeente een aantal acties uit opdat de consumenten en de ondernemers elkaar in Zedelgem elkaar in de toekomst beter zouden vinden.

Het Zedelgemse bedrijf 3iD, specialist in het 3D-printen van prototypes, brengt een volledig op maat gemaakt mondmasker op de markt onder de naam 'Vital Mask'. "Dat mondmasker wordt gemaakt op basis van een gezichtsscan en is bijzonder duurzaam. Daardoor onderscheidt Vital Mask zich ten opzichte van vele andere mondmaskers", zegt zaakvoerder Dave Vanhove.

Vrijdag 26 juni werd in het Raetshuys in Oostkamp de liberale jongerenafdeling Zedelgem, Oostkamp en Torhout voorgesteld: Jong VLD ZOT. Het is een intergemeentelijke samenwerking geworden tussen drie Open VLD-afdelingen.

Corina uit Wetteren maakte van de lockdown gebruik om een nieuw album samen te stellen. Speciaal aan haar toekomstige cd is dat ze alle teksten zelf schreef. De zangeres staat dit jaar 30 jaar op het podium, maar door corona kan ze helaas niet over een écht feestjaar spreken.

Het openen van de grenzen werd door miljoenen mensen gevolgd. Mensen met familie in het buitenland, grensarbeiders of gezinnen die graag bij onze zuiderburen gaan shoppen: allen keken ze hunkerend uit naar het openstellen van de grens tussen België en Frankrijk. Eén groep stond nog net iets harder te trappelen dan de rest. Camperreizigers stonden, met hun mobiele bubbels, klaar om terug de baan op te trekken.

De allereerste vrouwelijke korpschef van West-Vlaanderen is een feit. Veerle Dhont (51) legde maandagmorgen de eed af bij de lokale politiezone Het Houtsche, het korps dat de orde handhaaft in de gemeentes Oostkamp, Beernem en Zedelgem. "Ik voel me thuis in West-Vlaanderen", zegt de mama van drie uit Hansbeke in Oost-Vlaanderen.

De zomer komt eraan en dat hangt gewoonlijk samen met vakantie, zonnige outfits én een sfeervol streepje muziek. Louis Flion uit Zedelgem lanceert vandaag zijn nieuwe single 'Knalgele Speedo' en waant zich volledig in tropische sferen. Zijn opvallende zwembroek zorgt voor kleurrijke taferelen in zijn nieuwe videoclip en dat onderwerp levert hem ook een vrolijk deuntje op. "Is 't goed als ik voor jou mijn Speedo even pas ?", vraagt Flion zich trots af in z'n nieuwe meezinger.

Lidl is in de regio West-Vlaanderen op zoek naar meer dan 60 nieuwe collega's. De supermarktketen wil de nieuwe medewerkers nog voor de zomer aanwerven om zo klaar te zijn voor de verwachte drukte aan de kust. Vooral in Zedelgem, Middelkerke, De Panne en Koksijde is de nood aan nieuwe medewerkers hoog. Om de drempel te verlagen, kunnen geïnteresseerden ook solliciteren via sms.

Een 41-jarige Bulgaar heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor 65 inbraken in bestelwagens en zeven pogingen. Het gestolen werkmateriaal werd doorverkocht door een 56-jarige kompaan. Voor de beklaagden werd respectievelijk vier jaar en 37 maanden effectieve gevangenisstraf gevorderd.

Geert Vanhullebus en Marleen Stroo uit Zedelgem zwaaien op dinsdag 16 juni hun klanten uit. "We hebben hier 35 mooie jaren achter de rug, maar we vrezen het zwarte gat niet. Al zal het wel even wennen zijn." De beenhouwerij heropent halverwege juli met nieuwe uitbaters.