Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Zedelgem

De zaakvoerster van een Zedelgemse transportfirma riskeert in de Brugse rechtbank een geldboete van 6.000 euro voor een zwaar arbeidsongeval. Een Poolse arbeider liep ruim drie jaar geleden zware verwondingen op, toen hij in een betonmenger belandde.

De meisjes van K3 brachten deze namiddag een bezoekje aan het woonzorgcentrum Klaverveld in Zedelgem. Ze lieten er de droom van enkele bewoners in vervulling gaan. "Zo mooi om nog zoiets met onze achterkleinkinderen te kunnen delen."

Komt de nieuwe Homo Universalis opnieuw uit Zedelgem? Het zou zomaar eens kunnen, want na de winnaar van 2019 Selattin Defevere wil nu Bart Magry schitteren in de afvalrace van 'Iedereen Beroemd'. En hoewel Bart al sinds zijn geboorte doof is, houdt dit hem niet tegen om de uitdaging aan te gaan. "Ik wil de wereld tonen dat wij doven evenveel kunnen als mensen die wél horen."

In eerste provinciale verzuimde Packo Zedelgem B de kans om in te lopen op de top drie. Hermes Oostende verloor verrassend een punt van hekkensluiter Beernem maar Zedelgem ging de boot in bij Wevelgem met 3-1 en keerde puntenloos terug huiswaarts.

Vandalen hebben vrijdagavond de ramen van vier wagens in Zedelgem vernield. De politie vermoedt dat ze met een luchtdrukpistool op het glas schoten. Er is een onderzoek naar de daders gestart.

Momenteel worden de vier flitspalen op het grondgebied Zedelgem vervangen. "Dat moet om tegemoet te komen aan de technische vereisten van digitale flitspalen", zegt schepen van Mobiliteit Jurgen Dehaemers. De pakkans verdubbelt, aangezien de nieuwe flitspalen voortaan in beide richtingen zullen flitsen.