Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Zarren

Zondagnamiddag ontdekten enkele spelers en leden van de technische staf van Sparta Dikkebus dat ze tijdens de wedstrijd door onbekenden werden bestolen. Naar verluidt is er zo'n slordige vijfhonderd euro verdwenen. De dader is spoorloos. Een klacht werd neergelegd bij de politie.

De Kortemarkse kinderen veiliger de weg tussen thuis en hun klas laten nemen. Dat doel hebben het gemeentebestuur en de basisscholen voor ogen. Schoolroutes worden onder handen genomen, de scholen zetten in op verkeerseducatie. Deelgemeente Zarren is het eerst aan de beurt.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.