Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Zande

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

Het nieuwe jaar komt er aan en ja hoor, jouw krant heeft al een goed voornemen. In 2020 willen wij méér zijn dan een krant: wij willen jou helpen. We willen West-Vlaanderen warmer maken en West-Vlamingen nog meer met elkaar verbinden. Hoe we dat willen doen? Met jouw hulp! Overlaad ons dan met tips: laat ons weten wie kunnen wij helpen?

De nieuwe cd van 't Westvlams Gemiengeld Vintekoor ligt in de rekken. Die werd heel toepasselijk 'Uuzne Latsten' gedoopt, want met deze allerlaatste cd zet het Vintekoor zijn afscheidsjaar in. "Op 11 november 2020 stoppen wij. We zijn dan exact 20 jaar bezig geweest", blikt frontman Johan Catteeuw vooruit.

Luc Augustyn (73) is al liefst 65 jaar spelend lid bij Koninklijke Fanfare Sint-Joris. "De fanfare speelde boven mijn wiegje, het kon niet anders of ik zou me aansluiten bij het muziekkorps", lacht Luc, die al die jaren saxofoon speelde en nog bijlange niet denkt aan stoppen. "Zolang de gezondheid én mijn mond het nog aankunnen, doe ik door", zegt hij vastberaden.