Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Woesten

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Vleteren zijn volop bezig met de opmaak van het ontwerp voor de herinrichting van de N8 tussen de bebouwde kommen van Oostvleteren (vanaf Woestenstraat nr. 27) en Woesten (tot Oostvleterenstraat nr. 29).

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

Het nieuwe jaar komt er aan en ja hoor, jouw krant heeft al een goed voornemen. In 2020 willen wij méér zijn dan een krant: wij willen jou helpen. We willen West-Vlaanderen warmer maken en West-Vlamingen nog meer met elkaar verbinden. Hoe we dat willen doen? Met jouw hulp! Overlaad ons dan met tips: laat ons weten wie kunnen wij helpen?

Op zondag 1 december keert auteur Roderik Six, in het kader van de lezingenreeks Roots van Bibliotheek Poperinge, even terug naar zijn wortels en ook naar de roots van zijn schrijverschap. Eind september pas verscheen 'Volt', Six' derde en laatste roman in de V-trilogie. Ook dit deel wordt unaniem lovend onthaald. "Alleen al wanneer je de drie covers samen ziet, vormt de trilogie een kunstwerk op zich. Kunstenaar Sven Verhaeghe voelt perfect de duistere sfeer aan die ik in mijn romans wil scheppen", aldus 'literaire duivelskunstenaar' Six.