Zondag 5 juli, 2020

Nieuws uit Wingene

Het gemeentebestuur van Wingene is ervan overtuigd dat een trajectcontrole in het centrum van de gemeente dé oplossing zal zijn voor de huidige onveilige situatie. Voorts ging het tijdens de gemeenteraad van maandag ook over het al dan niet hergebruiken van grondwater en pleitte NV-A voor een eigen voedselbank.

Dokter André Gyselbrecht (69), veroordeeld tot 21 jaar cel als opdrachtgever van de Kasteelmoord, heeft vorige week voor de strafuitvoeringsrechtbank elektronisch toezicht aangevraagd. Dat werd nu geweigerd.

Yvan Callewaert is de oprichter en de huidige voorzitter van de hondenschool De Gezellige Blaffers. Voor het eerst in al die jaren maakte hij een verplichte sluiting mee en dit wegens corona. Gelukkig mag de hondenschool geleidelijk aan de lessen opnieuw opstarten.

Gouverneur Carl Decaluwé nam het besluit om het captatieverbod in onze provincie tijdelijk op te heffen. De land- en tuinbouwers kunnen tijdens de komende dagen hun strategische watervoorraad aanvullen en dat is broodnodig, zegt schepen Hedwig Kerkhove (CD&V).

Matthew Mettepenningen en Pia Cottriau stapten op vrijdag 19 juni in het huwelijksbootje. Niet zo bijzonder misschien, ware het niet dat ze het allereerste huwelijkskoppel waren dat in het gerestaureerde erfgoedhuis De Kaplote huwde.

André Gyselbrecht (69), de opdrachtgever van de kasteelmoord, heeft een aanvraag ingediend voor een enkelband. Zijn advocaat Johan Platteau is misnoegd over het lek hierover in de media, maar ook hoopvol over een vervroegde vrijlating onder elektronisch toezicht. "Vrijwilligerswerk is veel nuttiger dan de tijd die hij doorbrengt in de gevangenis."

Dokter André Gyselbrecht (69), veroordeeld tot 21 jaar cel als opdrachtgever van de Kasteelmoord, heeft dinsdag voor de strafuitvoeringsrechtbank elektronisch toezicht aangevraagd. Van de gevangenis kreeg hij volgens onze informatie alvast een gunstig advies. De kans bestaat dat hij nog deze maand al toestemming krijgt voor een enkelband.