Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Wingene

Koen Vandoorn, de kersverse Krak van Wingene, is een sociaal en goedlachs persoon. Hij komt graag onder de mensen en heeft een luisterend oor. Mensen helpen die het nodig hebben, is zijn levensmotto. Hij staat graag op de planken bij de Totetrekkers en geniet van een streepje humor. De hechte voetbalploeg Ketfoot-plus waar hij trainer is, ligt hem nauw aan het hart.

Kick-West Wingene biedt binnenkort een G-Kickbokswerking aan. Hiermee willen ze kinderen die om de een of andere reden niet bij de gewone ploeg terechtkunnen, de kans geven om deze leuke sport te beoefenen. Op zaterdag 7 maart is er de allereerste les.

Een voormalige apothekeres uit Wingene kreeg in de Brugse strafrechtbank vier maanden voorwaardelijke celstraf voor vervalsing van twee doktersvoorschriften. De vrouw kreeg vier maanden geleden ook al twee jaar celstraf met uitstel voor grootschalige diefstal bij apothekers die haar in dienst hadden.

Met een carrière van dertig jaar als burgemeester is een stevig feestje voor Hendrik Verkest wel terecht. Vrijdagavond 17 januari zakken onder andere Bobby en Sven Ornelis naar De Tuimelaar af om hem in de bloemetjes te zetten, maar wij laten hem nu al terugblikken op zijn rijkgevulde loopbaan. Dit zijn de vijf sleutelmomenten van Wingenes bekendste inwoner.

De Zwevezeelse schoonheid met Rusissche roots Nelli Burchuladze (36) heeft met de verkiezing van Mrs Glamour Belgium 2020 een nieuwe uitdaging op de agenda staan. Eind 2018 pikte ze na vele jaren haar Miss-ambities terug op met haar deelname aan Mrs Universe Belgium. "Ik keek uit naar een nieuwe uitdaging", klinkt het bij Nelli die afgelopen zaterdag tot finaliste van Mr Glamour Belgium uitgekozen werd.