Dinsdag 7 april, 2020

Nieuws uit Wingene

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

In opdracht van de gemeente Wingene begint een aannemer na het bouwverlof met de bouw van een nieuwe brandweerkazerne in deelgemeente Zwevezele. "We gaan voor een volledig nieuw en duurzaam gebouw dat voldoet aan alle hedendaagse normen", zegt burgemeester Hendrik Verkest. Het huidige arsenaal is compleet uitgeleefd

Woonzorgcentrum Amphora in Wingene kreeg wel een heel bijzondere telefoon als steun in moeilijke dagen. Koning Filip wilde met zijn telefoontje het personeel en de bewoners van het zwaar getroffen centrum een hart onder de riem steken en de grieven van de directeur persoonlijk aanhoren.

Op vraag van tennisclub TC Aquila worden er drie padelterreinen aangelegd ter hoogte van de tennisclub. Later dit jaar worden ook de vier bestaande tennisterreinen overkapt met een vaste constructie.

Tijdens de bijzondere coronaperiode lanceert de gemeente Wingene de wedstrijd 'de warmste straat'. De wedstrijd kent het doel om bewoners van de woonzorgcentra wat te helpen tijdens hun afzondering van de buitenwereld. Iedereen kan gratis postkaartjes met foto's op sturen.