Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Wijtschate

Burgemeester van Mesen Sandy Evrard ondertekende dinsdagavond een petitie van bewoners tegen de verkeersoverlast op de gewestweg N314. Ook alle raadsleden tekenden de petitie. Op 3 februari wordt in Mesen vergaderd over de problematiek op de hoofdweg van Mesen naar Komen. Het verkeer op die weg zit met 300 voertuigen per uur elke dag vast.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

Het nieuwe jaar komt er aan en ja hoor, jouw krant heeft al een goed voornemen. In 2020 willen wij méér zijn dan een krant: wij willen jou helpen. We willen West-Vlaanderen warmer maken en West-Vlamingen nog meer met elkaar verbinden. Hoe we dat willen doen? Met jouw hulp! Overlaad ons dan met tips: laat ons weten wie kunnen wij helpen?

Toneelvereniging Met Hert & Ziel is met 'Riftje Raftje' aan haar 35ste komedie toe. Voor de voorstellingen van eind deze maand en begin december zijn nog een paar tickets te koop. "Vorig jaar waren alle voorstellingen uitverkocht, zodat we dit jaar een extra voorstelling hebben voorzien", aldus secretaris Henk Debal