Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Wielsbeke

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

We belden al elke week voor haar column in deze krant, wat vraag je nóg aan Tessa Wullaert, nu ze niet voetbalt? Welaan, het werd een heel geestig interview. Over de impact van corona - "Dit is vakantie voor mij" - en over het leven. Maar vooral over haar binnenkant. "Ik kan niets wegsteken. What you see is what you get." Maar goudeerlijk: "Ik ben te egoïstisch voor kinderen, denk ik."

In een e-mail die hij vanmorgen aan zowat alle krantenredacties van het land stuurde, schreeuwt Imraan Ayub (31) uit Temse zijn onschuld uit. De man was betrokken in de schietpartij begin februari die Grietje Wieringa (72) uit Wielsbeke bijna het leven kostte.

Door de coronamaatregelen zijn de scholen gesloten. Leerkrachten moeten overschakelen naar afstandsonderwijs. Dat blijkt niet voor iedereen zo evident. Daarom richt Ooigemnaar Kevin Velghe (32) de Blijfinuwkotklas op. Op dat platform kunnen leerkrachten onderwijsvideo's posten.

Door de coronamaatregelen lijden veel verenigingen en zelfstandigen inkomstenverlies. Overal in de provincie zetten mensen hartverwarmende acties op touw. Immex Immobiliën uit Wielsbeke komt op de proppen met een inzamelactie. Het immobiliënbureau schenkt 10 procent van het ereloon op verkoop en verhuur weg.

De coronacrisis legt het hele land plat. Ook het jeugdmuziekatelier van Wielsbeke moet de muzieklessen opschorten. Maar ook tijdens de crisis kan je blijven musiceren, denkt het JMA. Daarom verzorgt het jeugdbestuur van de muziekvereniging een 'quarantainekaraoke'.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Bouwonderneming Groep Huyzentruyt uit Waregem bereidt het woonproject Wielskracht voor. Het project dat nu op tafel ligt, omvat ongeveer 305 wooneenheden en zal zich bevinden tussen de Reynaertstraat, de Molenstraat en de Rijksweg. Een groep bewoners zal verweer indienen tegen Wielskracht: "Puur uit winstbejag komen er meer dan 1.000 mensen bij in het centrum."