Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Wielsbeke

Onder ruime belangstelling werd een beperkte uitbreiding van het aloude Ooigembos aan de inwoners voorgesteld. Het agenschap Natuur en Bos kocht 18 hectare grond aan, maar daarvan wordt voorlopig amper een hectare beplant.

Frédéric Depypere (41) is de nieuwe Krak van Wielsbeke. Hij dankt die titel aan zijn onuitputtelijke inzet voor de samenleving in Ooigem. De supervrijwilliger heeft er een uitzonderlijk parcours opzitten en zetelt in tal van organisaties. "Ik krijg enorm veel voldoening van vrijwilligerswerk", zegt de ingeweken Lauwenaar.

De West-Vlaamse tapijtengroep Balta heeft twee Belgische fabrieken verkocht aan de bank. Met de opbrengst, 42 miljoen euro, lost de groep een lening van 35 miljoen af die in september 2020 zou aflopen. Dat meldt Balta dinsdagavond.

Het begon met een brandweerinterventie en het eindigde in een grootschalig drugsonderzoek. In de brug, die met de N382 Wielsbeke met Waregem verbindt, ontdekten hulpverleners een professionele wietplantage. "Meer dan 500 planten werden hier aangetroffen, ongelofelijk hoe ze dit hebben kunnen klaarspelen", klinkt het bij burgemeester van Wielsbeke Jan Stevens.

De man die maandag zijn moeder ontvoerde in Wielsbeke, is aangetroffen in het ziekenhuis van Moeskoen met een schotwonde. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. De Franse politie vraagt zijn uitlevering in verband met een schietpartij in Tourcoing.

Op woensdag 15 januari stelde de gemeente de plannen voor het nieuwe sportcentrum op Domein Hernieuwenburg voor aan het publiek. Op een infomarkt konden de Wielsbekenaren de plannen inkijken via diverse diamontages met deskundige begeleiding. "Het is een uniek project voor de gemeente. Met de subsidie van Sport Vlaanderen krijgen we een mooie kans", zegt sportfunctionaris Steven Lefebvre.

De Gouden Schoen 2019 was grotendeels een herhaling van de Gouden Schoen 2018. Hans Vanaken schreef geschiedenis door zichzelf op te volgens als winnaar. Hij trad zo in de voetsporen van Club-legende Jan Ceulemans. Club-doelman Simon Mignolet als beste keeper, trainer Philippe Clement als beste coach en Clinton Mata met het mooiste doelpunt maakten het Brugse feestje compleet. Bij de vrouwen volgde de West-Vlaamse Tessa Wullaert (Manchester City) zichzelf op als winnaar.

Onder de brug van de Expresweg (N382) tussen Wielsbeke en Waregem is een cannabisplantage aangetroffen. De politie ontdekte de zaak toen er woensdagvoormiddag een klein brandje uitbrak.

In derde provinciale B neemt Bobcat Wielsbeke One het zaterdag op tegen Rapid Langemark One, de vijfde in de stand.De ploeg herpakte zich na een moeizaam seizoensbeginen staat met een zevende plaats in de buik van het klassement.