Dinsdag 7 april, 2020

Nieuws uit Wevelgem

Wie dezer dagen langs de Wevelgemse straten, pleinen en gebouwen passeert, heeft misschien al opgemerkt dat er ondanks de coronaperikelen nog steeds mooimakers en zwerfvuilruimers actief zijn. "Dat moet ook", zegt burgemeester Jan Seynhaeve. "Alleen hebben wij tijdelijk het personeel van maatwerkbedrijf Waak uit Kuurne ingeruild voor eigen personeel uit het zwembad en de sportdienst."

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Een 34-jarige man van Afrikaanse origine uit Wevelgem is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van 18 maanden en een boete van 400 euro omdat hij in Menen met een kapotgeslagen whiskyfles een andere Afrikaan in de hals stak. Het slachtoffer overleefde ternauwernood.

Om de medische dienstverlening voor minder mobiele burgers te optimaliseren, stuurt de stad Menen sinds zaterdag een mobiele corona-arts op pad. Huisarts Michiel Baert uit Lauwe is een van de vrijwilligers die op huisbezoek gaat bij vermoedelijke coronapatiënten, die zich moeilijk kunnen verplaatsen.

De luchtvaartsector is zwaar getroffen door de coronacrisis. Dat geldt ook voor onze provincie, met luchthavens in Oostende en Kortrijk-Wevelgem. De vakbonden richten zich nu tot premier Sophie Wilmès en vragen een actieplan.

De gemeente Wevelgem stelt de heffing op de bedrijfsbelasting met twee maanden uit. De brief met de heffing wordt pas binnen twee maanden verstuurd. "We gaan daarmee in op de oproep van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers om specifieke lokale belastingen zoveel mogelijk uit te stellen", licht schepen van Financiën Lobke Maes (CD&V) de beslissing toe.