Donderdag 16 juli, 2020

Nieuws uit Wevelgem

Stefanie Callebaut, de helft van de Kortrijkse indiepopband SX, is een paar dagen geleden bevallen van een dochtertje. Dat meldt de zangeres op haar Facebook-pagina.

Van bij het begin van de coronacrisis eist Wevelgem een ongelukkige hoofdrol op. Zo was Gullegemnaar Philip Soubry de eerste patiënt van het land, was er het besmette gezin van acht dat terugkeerde van skireis en waren er recent 19 positieve coronatests in één week, waardoor de burgemeester enkele lokale evenementen schrapte. Wij trokken naar Wevelgem om er (figuurlijk) de temperatuur te meten. "Elke keer was het een wake-upcall, maar we hebben altijd controle gehad."

Op de kermis van Desselgem daagde slechts 1 kraam op, het oliebollenkraam van de Wevelgemse Sharon Bultinck (39). "Nooit hebben we zo'n crisis meegemaakt maar als rasechte 'forain' is dit ons leven. Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om op te geven", klinkt het bij de mondige dame van de oliebollen.

Vijf Bulgaren die vanuit Noord-Franse zigeunerkampen op strooptocht trokken langs bestelwagens in Zuid-West-Vlaanderen zijn dinsdag 14 juli door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot effectieve celstraffen van 12 tot 37 maanden. In de nacht van 15 op 16 december 2019 konden vier van hen op heterdaad betrapt worden in Moorslede. Sindsdien verblijven vier van hen in de cel.

De sociale huisvestingsmaatschappij Wonen Regio Kortrijk stelt vandaag (vrijdag) haar jaarverslag van 2019 voor. Daaruit blijkt dat 180 gezinnen een nieuwe woning toegewezen kregen, meer dan 30 anderen kochten een huis via de maatschappij en er zijn 36 sociale woningen bijgekomen. Tegelijk staan er nog 281 leeg met het oog op renovatie. Helaas maakt dat de wachtlijsten voor sociale woningen niet korter.

Met de hulp van de stad Wervik kan het zwembad in de Vanackerestraat de hele zomer openblijven. Een mooie verrassing voor de inwoners. Wie wil zwemmen, moet wel vooraf inschrijven. Tijdens die extra weken sluit het zwembad om 18.30 uur, en dat is dan weer minder goed nieuws voor zwemclub De Dolfijnen.

Een nieuwe corona-uitbraak in Moorsele dwingt het gemeentebestuur van Wevelgem tot het nemen van enkele drastische beslissingen. Het doek valt over de koers en kermis, waardoor de geplande festiviteiten eind juli volledig in het water vallen.

Met de nieuwe parking voor 85 wagens is provinciedomein Bergelen klaar om deze zomer veel bezoekers te verwelkomen. Daarnaast worden heel wat activiteiten en evenementen georganiseerd voor jong en oud.

Met enige trots noemen ze zich de grootste vereniging van Wevelgem. Nadeel van die titel is datGo4Gym en Go4Dance voortdurend op zoek zijn naar ruimte om hun leden in de beste omstandigheden te laten oefenen. In de topturnhal in de Porseleinhallen wemelt het in normale tijden van gymnasten. Met de huidige maatregelen moet Go4Gym echter het aantal trainingsuren aanzienlijk beperken.

Op woensdag 1 juli is Laurent Vandewalle overleden in Kortrijk. Hij was sinds april de oudste West-Vlaamse man. De gewezen Wevelgemse apotheker heeft zijn 104de verjaardag net niet gehaald.