Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Wevelgem

Zich inzetten voor anderen, voor Chris Loosvelt is het een vanzelfsprekendheid. Toen afgelopen jaar de 30ste verjaardag van de lokale afdeling van Kom op tegen Kanker gevierd werd, werd ze persoonlijk bedankt door de koning voor haar vele jaren inzet. Chris Loosvelt benadrukt dat alles wat ze deed in samenwerking was met vele vrijwilligers.

"Elke dag opstaan, je wassen, scheren en gaan werken." Dat is volgens Roger Vandelanotte, 100 jaar op 21 januari, het geheim van een lang leven. Een leven dat hij zelf opdeelt in drie periodes, waarbij eigenaardig genoeg de lengte van de damesrokken mijlpalen vormen. Vandelanotte is nu een bedrijf met 400 werknemers, maar het begon allemaal met een onderwijzer die op zijn motor Vlaanderen afreisde om avondles te geven.

Even opschudding zondagmorgen in en en rond het gemeentelijk zwembad langs de Vanackerestraat in Wevelgem. Tijdens het vullen van de chloortanks achteraan buiten het gebouw was een lek van chloor ontstaan. Drie medewerkers werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Aurore Commeine (37) uit de Stationsstraat trekt binnenkort naar Vietnam om er in het kader van haar bacheloropleiding 'Pedagogie van het jonge kind' stage te lopen. Ze is nog op zoek naar (gebruikte) werkboeken Engels die een beter leven verdienen in Vietnam dan de stoffige plaats op zolder.

In België hebben 400 mensen de ziekte Pulmonale Hypertensie (PH), ze zijn snel moe en raken in ademnood. De elfjarige Luna Messely uit Wevelgem is een van die patiënten. Zwemclub De Dolfijnen steunt het meisje door de opbrengst van de zwemmarathon te schenken aan het onderzoek naar PH.

6 kinderen, 14 kleinkinderen en 27 achterkleinkinderen. De oudste van de nakomelingen heeft al 66 lentes op de teller, de jongste slechts enkele maanden. Astrid Deman (84) uit Wevelgem staat aan het hoofd van een riante familie en die telt ondertussen al twaalf viergeslachten. Doordat de mensen ouder worden, komen viergeslachten vaker voor. Een twaalfvoudig viergeslacht blijft echter uniek.

Bij tankstation Power in de Kortrijkstraat in Wevelgem zijn er geen verkeersdrempels of paaltjes die automobilisten verhinderen de parking op te scheuren. Toch moeten bestuurders er geregeld heel voorzichtig langs... drie hanen! De dieren worden verzorgd door Caroline Cools uit Lauwe en Caroline Vanneste uit Marke, de medewerkers van het tankstation.