Dinsdag 7 april, 2020

Nieuws uit Westrozebeke

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Door de uitbraak van het coronavirus zijn alle grote markten momenteel afgelast. De markt in Oostnieuwkerke op woensdagochtend kon wel doorgaan, al stond er enkel een kippenkraam. "We kregen ook de toelating om vrijdag voor het eerst in Westrozebeke te staan", aldus Jackie Defrancq, zaakvoerder van de Kipcentrale en de Kipstore.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

Auteur Gilbert Coghe geeft opnieuw een boek uit over zijn geboortedorp Westrozebeke. Het nieuwe boek heeft ook nu weer Westrozebeke en de Westrozebekenaars tijdens en na de Eerste Wereldoorlog als onderwerp. Nu worden evenwel de slachtoffers en de wederopbouw van Westrozebeke in de kijker gezet. Het boek wordt voorgesteld op vrijdag 27 maart om 19.30 uur in het vroegere Westrozebeekse gemeentehuis

De Gezinsbond organiseert op zaterdag 21 maart zijn traditionele spaghettiavond. Op het smulfestijn komen telkens ruim 500 eters af. Daardoor zijn de bestuursleden al van 's morgens vroeg in de weer met de bereiding van een gigantische hoeveelheid spaghetti en bijhorende saus. De opbrengst gaat integraal naar de werking van de plaatselijke Gezinsbond.