Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Westrozebeke

De hulpdiensten werden in de nacht van donderdag op vrijdag kort na middernacht opgeroepen naar de firma Westvlees langs de Ommegang-West in Westrozebeke. Daar voelden een drietal Franssprekende medewerkers zich onwel. Ze klaagden onder andere over pijn aan het hoofd. De medewerkers, die aan het werken waren met een warmtereiniger, meenden een chloorlek vast te stellen en belden zelf de hulpdiensten op.

Het Triatlon en Duatlon Team Ieper (TDTI) organiseert op zaterdag 25 januari de vierde editie van de Sportics Crossduatlon Westrozebeke. Op de erelijst prijken ronkende namen zoals die van de Stadense profrenner Jelle Wallays en van voormalig beroepsrenner Bert De Waele. De wedstrijd geldt als Belgisch kampioenschap voor brandweerlui.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

Het nieuwe jaar komt er aan en ja hoor, jouw krant heeft al een goed voornemen. In 2020 willen wij méér zijn dan een krant: wij willen jou helpen. We willen West-Vlaanderen warmer maken en West-Vlamingen nog meer met elkaar verbinden. Hoe we dat willen doen? Met jouw hulp! Overlaad ons dan met tips: laat ons weten wie kunnen wij helpen?