Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Wervik

Om de medische dienstverlening voor minder mobiele burgers te optimaliseren, stuurt de stad Menen sinds zaterdag een mobiele corona-arts op pad. Huisarts Michiel Baert uit Lauwe is een van de vrijwilligers die op huisbezoek gaat bij vermoedelijke coronapatiënten, die zich moeilijk kunnen verplaatsen.

Op initiatief van het bedrijf Tuliflor en met medewerking van de stad Wervik werden 390 boeketjes aan de zorgverleners bezorgd. Tuliflor begon een vijftal jaar geleden langs de Menensesteenweg in Wervik als specialist in het telen van tulpen en lelies met een tweede vestiging. Het familiebedrijf startte in Laarne.

De ambulante fruit- en groentehandelaar Sanne Vantomme uit Wervik mag middenin de coronacrisis gelukkig nog de baan op. "Zestig procent van mijn klanten zijn ouderen en hoogbejaarden die voor een stuk minder mobiel zijn", aldus Sanne. "Ik ben blij dat we de mensen verder kunnen helpen."

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.