Zes maal slapen in een mooi interieur aan zee

Redactie KW

Je zou het misschien niet denken, maar ook onze Belgische kust heeft een superdivers aanbod aan leuke logeeradresjes. Van kindvriendelijke vakantiehuizen over hippe B&B’s tot designappartementen. Een goed verblijf maakt vaak al de helft van je vakantie. Van een inspirerende omgeving krijg ík alvast vleugels. Hopelijk inspireren volgende zes adresjes – allemaal heel verschillend, maar met een bijzonder leuk interieur – jullie voor een vakantie aan ons mooi stukje strand!

DE HAAN

B&B Het Zonnehuis: Engelse cottage

Fans van de Engelse cottagestijl moeten in De Haan zijn. In B&B Het Zonnehuis, een prachtige authentieke villa gebouwd in 1929, vind je vier luxekamers, een juniorsuite en een familieappartement. Verwacht een heel uniek interieur, in typisch Engelse stijl. Niet meteen wat ik thuis zou doen, maar wel heel mooi. Bovendien vind ik het een leuke afwisseling op het vele wit dat we op vandaag overal tegenkomen. De lijn wordt ook doorgetrokken in het ontbijt: Engelse confituurtjes en kaas, gerookte zalm… Mocht ik je nog niet overtuigd hebben, dan trekt het verwarmde zwembad je zeker over de streep!

NIEUWPOORT

Logeren in designappartement Baenk

Zes maal slapen in een mooi interieur aan zee

Boven de interieurshop en koffiebar Baenk vind je twee design-appartementen. Eentje voor twee en eentje voor vier personen, die ook samen kunnen worden gehuurd. De appartementen werden ingericht in de stijl van de winkel: een knappe mix van design en vintage in een zeer huiselijke sfeer. Ze liggen in Nieuwpoort-stad, op twee kilometer van zee. In Nieuwpoort-stad vind je trouwens fantastische restaurantjes, Nieuwpoort-bad is dan weer het shoppingwalhalla. Bij Baenk kan je ook fietsen huren zodat je geen last hebt van parkeerstress.

KOKSIJDE

B&B Summertime: Scandinavisch

Zes maal slapen in een mooi interieur aan zee

In mijn eigen straat opende heel recent ook een echte topper! Wie fan is van een rustgevend weekendje weg in een luxueuze en prachtig ingerichte B&B moet in Summertime zijn. Verwacht less is more, een kwalitatief hoogstaande afwerking en een vrijstaand bad om u tegen te zeggen en dat allemaal in de Scandinavische interieurstijl. Knap!

ADINKERKE

Vakantiehuis Oyenkerke: strak én vintage

Zes maal slapen in een mooi interieur aan zee

In Adinkerke vind je sinds kort een gloednieuwe en met o zo veel zorg ingerichte vakantiewoning. Oyenkerke ligt op wandelafstand van Plopsaland en ook vlak bij de zee. De woning biedt plaats aan acht personen en heeft een grote tuin. Het interieur is een mix van hedendaags strak en vintage. De zwarte keuken, de volledig gerestaureerde trap en de inloopdouche zijn juweeltjes.

KNOKKE

B&B Bea Mombaers: Pinterestplaatje

Zes maal slapen in een mooi interieur aan zee

In het hart van Knokke biedt B&B Bea Mombaers een geweldige plek om te verblijven. Verwacht een Pinterest-perfect plaatje. De B&B deed trouwens ook al dienst als locatie voor heel wat interieurmagazines. Je krijgt er een eclectisch moderne stijl te midden van een prachtige tuin met zwembad.

DE PANNE

B&B MOOM: gezellig thuis

Zes maal slapen in een mooi interieur aan zee

Ook bij MOOM vind je alles in een. Je kunt er terecht voor een overnachting, maar ook voor een lekker ontbijt of goeie lunch. Moeder en dochter kozen voor een zeer gezellige en huiselijke sfeer in de Scandinavische stijl. Er werd gewerkt met veel hout, wit en hier en daar een beetje zwart. MOOM heeft een familiekamer (tot vier personen) en een tweepersoonskamer. Beide hebben een eigen badkamer. Daarbovenop zit je hier in het hartje van De Panne en vlak bij zee. Een topper.