West-Vlaanderen in beeld

© Valérie Naessens
Redactie KW

Op West-Vlaanderen raak je nooit uitgekeken. Wekelijks stellen de beste West-Vlaamse fotografen scherp op onze provincie. Deze keer Valérie Naessens uit Brugge.

“Als tiener nam ik al heel graag foto’s. Ik wilde het later graag studeren, maar het werk in de donkere kamer leek me te technisch. Toen ik een aantal jaar geleden op zoek ging naar een creatieve uitlaatklep kreeg ik terug zin in mijn oude passie. Ik ben toen naar het SNT in Brugge gestapt, waar ik sindsdien les volg. Ik combineer telkens een technische met een creatieve module, goed voor twee keer drie uur les per week. Momenteel volg ik een uitbreiding van een fotobewerkingsprogramma en portretfotografie. Eerder verdiepte ik mij al in landschap en ruimte, zwart/wit- en straatfotografie.

Deze foto nam ik vlakbij huis in Brugge en kaderde in een opdracht rond weerspiegeling.”

Valérie Naessens
Valérie Naessens

“Ik krijg vaak te horen dat mijn foto’s iets melancholisch uitstralen. Nochtans ga ik daar niet naar op zoek, maar het komt gewoon heel vaak op mijn pad. Zo nam ik vorig jaar een hele reeks van de wijk in Bredene waar ik opgegroeid ben. In de zomer oogt de wijk zo levendig maar in de winter heeft het iets heel desolaat. In verlaten streken, zoals Doel, hou ik er dan weer van om ze zo levendig mogelijk te portretteren.”

“Zowel landschapsfotografie als straatfotografie vind ik superboeiend, waarbij zowel een trip naar de Noorse Lofoten om de ruwe en uitgestrekte omgeving in beeld te brengen, als een ontdekkingstocht door het alternatieve Berlijn met volkstuinen, de tegenstellingen tussen oud en nieuw, en bruisende uitgangswereld hoog op mijn verlanglijstje staan.”

Valérie Naessens (43) uit Brugge werkt als verkoopster en is gepassioneerd hobbyfotografe. Info: www.facebook.com/ValérieNaessensPhotography.