West-Vlaanderen in beeld

© Rudy Mareel
Redactie KW

Op West-Vlaanderen raak je nooit uitgekeken. Wekelijks stellen de beste fotografen scherp op onze provincie. Deze week Rudy Mareel.

“Ik heb altijd in de sector van de gezondheidszorg gewerkt. Dat ging heel breed, van farmaceutische bedrijven tot firma’s actief in biotechnologie. Maar op mijn vijftigste wilde ik wat minder werken om mij meer op fotografie en reizen te focussen. Al werk ik nog steeds: ik zit in verschillende raden van bestuur in de health care. Ik heb al zowat overal gewoond, van Duitsland tot de Verenigde Staten. Waar ik me vandaag het meeste thuis voel? Overal waar mijn vrouw is. (glimlacht) Tegenwoordig woon ik in Gent, maar ik kan geen Gents spreken, wél West-Vlaams. Al is Gent eigenlijk ook een kolonie van West-Vlaanderen.”

“Van mijn twee jaar tot mijn achttiende heb ik immers in Wervik gewoond. Vandaag wonen mijn dochter nog in Kortrijk en mijn moeder in Ieper. Het was bij een bezoekje – tijdens de Kattenstoet – dat ik deze foto kon nemen. Ik vond het zo’n prachtig beeld.”

West-Vlaanderen in beeld
© Kristian Skeie

“Mijn fototoestel heb ik altijd bij. Ik ben er elke dag toch wel een of twee uurtjes mee bezig. Veelal ga ik overdag eerst een kijkje nemen om dan op een ander moment als het licht goed zit terug te keren. Ik doe ook aan stockfotografie, foto’s die bedrijven aankopen. Daar verdien je het grote geld niet mee, maar het idee dat mensen moeite doen voor je foto, geeft veel voldoening. De ultieme droom? Ik zag al een paar foto’s in National Geographic gepubliceerd, maar voor hen een uitgebreide fotoreportage maken, dat zou wel top zijn…”

Rudy Mareel (55) uit Gent is actief in de health care en gepassioneerd hobbyfotograaf. Info: www.500px.com/rudymareel.