West-Vlaanderen in beeld

Redactie KW

Op West-Vlaanderen raak je nooit uitgekeken. Wekelijks stellen de beste West-Vlaamse fotografen scherp op onze provincie. Deze week Piet Eggermont uit Waregem.

“Waregem Koerse is waar het voor mij allemaal begon. Toen ik zeven jaar was, kreeg ik van mijn vader een fototoestel mee naar de wedstrijd en twee filmrolletjes – eentje voor zwart-witfoto’s en eentje voor dia’s – om een sprong over een hindernis te fotograferen. Ik ben al de vierde generatie die actief is als fotograaf.”

“Deze foto is er eentje uit 1987. Ik nam hem tijdens de kleine steeple met het paard Quel Choix van wijlen baron Casier en Waregemnaar Walter Kemseke. De paarden sprongen hier voor het eerst over de Gaverbeek. Het was de perfecte sprong, ook op foto, zeker met het mooie spiegelbeeld. Pittig detail: enkele seconden na het maken van deze foto lagen bijna alle jockeys van hun paard.”

West-Vlaanderen in beeld

“Deze foto was jarenlang het visitekaartje van Waregem Koerse en hangt wereldwijd in verschillende ontvangstruimtes, van Tokio, Singapore, Kenia en Brazilië tot New York. Ik ben er heel trots op, ja. Voor mij is het evenement nog altijd een hoogdag. Dit jaar is het zelfs de vijftigste keer dat ik Waregem Koerse fotografeer. We doen zowel de fotofinish als de beelden voor de organisatie.”

“Ooit wil ik nog iets doen met onze collectie luchtfoto’s van Waregem van de jaren zestig tot negentig. Fotografie is een groot onderdeel van mijn leven en van dat van mijn gezin, want ook mijn kinderen hebben de microbe te pakken.”

Piet Eggermont (57) woont en werkt in Waregem. Hij is fotograaf en runt een eigen zaak. Info: www.fotografie-eggermont.be.