West-Vlaanderen in beeld

Redactie KW

Op West-Vlaanderen raak je nooit uitgekeken. Wekelijks stellen de beste West-Vlaamse fotografen scherp op onze provincie. Deze week Thierry Matsaert uit Koksijde.

“Ik ben en blijf een kind van de zee. Ik ben nauw betrokken bij de lokale surfclub in De Panne, waar ik regelmatig foto’s neem. Deze foto van een tijdje geleden was daar eentje van. Twee jaar hebben we een skateramp op het zand geplaatst. Een hele onderneming, maar het werd een succes én het leverde hele mooie foto’s op. De zee is een dankbaar onderwerp, ja. Fotograferen staat tegenwoordig echter op een laag pitje, met verbouwingen en twee kleine kinderen.”

“Ik fotografeer al sinds 2010. Geen idee hoe dat precies gekomen is, maar ik had meteen de microbe te pakken. Het is handig dat ik het kan combineren met mijn job. Ik neem regelmatig foto’s voor het architectenbureau waarvoor ik werk.”

“Als we ergens naartoe gaan, heb ik bijna altijd mijn fototoestel mee. En ja, ik kijk heel vaak in beelden. Ik kan ook wel eens vloeken als ik iets moois zie en mijn toestel net niet bijheb.”

“Fulltime fotograaf worden zit er niet meteen in. Bovendien doe ik mijn job veel te graag. Maar ondertussen is de hobby wel gaan uitgroeien naar een bijberoep, voornamelijk gericht op architectuur, interieur en meubilair. Een website is nog in de maak, maar ik ben wel actief op Instagram. Momenteel krijgen onze verbouwingen prioriteit, maar eens die rond zijn zal ik ongetwijfeld weer wat meer tijd kunnen maken voor de fotografie, want er zijn nog heel wat projecten waar ik mij aan wil wagen.”

West-Vlaanderen in beeld

Thierry Matsaert (34) woont in Koksijde en werkt als architect in Oostduinkerke.

Info: www.500px.com/thierrymatsaert/ en www.instagram.com/tm_archi.