Voor hippe en milieubewuste baby’s

Billie maakt immers haar eigen podiumkledij en heeft haar eigen merk in babykledij en -accessoires; Moon Monsters. © TV
Redactie KW

Billie Bentein is niet voor één gat te vangen. Ze verdient de kost als professionele zangeres, maar heeft met Moon Monsters ook een eigen kledinglijn voor baby’s. “Ik voel me in de eerste plaats nog altijd zangeres”, zegt ze.

Bij het grote publiek is Billie Bentein (30) misschien nog niet zo bekend, maar u hoorde haar ongetwijfeld al eens op de radio. Was het niet als zangeres van de hit We Can Only Live Today (Puppy) van Netsky, dan was het wel met haar eigen single Give Me The Knife. De uit Blankenberge afkomstige blondine kan echter meer dan zingen en nummers schrijven.

Billie maakt immers haar eigen podiumkledij en heeft haar eigen merk in babykledij en -accessoires; Moon Monsters. Het bestaat sinds november 2015, maar werd onlangs uitgebreid met een T-shirt- en leggingcollectie. “Ik ben anderhalf jaar geleden officieel begonnen, maar eigenlijk was ik toen al meer dan een jaar bezig”, vertelt ze. “Ik heb eerst uitgebreid onderzoek gedaan, want ik wilde niet blind in de branche springen. Zo bezocht ik verscheidene fabrieken. Daar zag ik dat kledij in veel landen niet op een koosjere manier gemaakt wordt. Ik zag hoe arbeiders slecht behandeld werden en er zelfs kinderen ingeschakeld werden. Ik was in shock en wilde alleen samenwerken met een fabrikant van wie ik zeker was dat die op een eerlijke manier werkte. Die vond ik uiteindelijk in Turkije. Een eerlijke fabrikant met een eerlijk product: organisch katoen. Dat kost natuurlijk een beetje meer, maar heeft ook een pak voordelen: het is beter voor het milieu, zachter en laat zich gemakkelijker wassen.”

Volledig zwarte lijn

Die ‘eerlijke’ kant is niet het enige opvallende aan Moon Monsters. De babyspullen zíén er ook anders uit. “De meeste babykleding is schattig, met bloemetjes en veel kleuren”, vertelt Billie. “Wij werken heel minimalistisch en monochroom. Modern. Zo hebben we een volledig zwarte lijn. Het is niet altijd even gemakkelijk om mama’s ervan te overtuigen, tot ze de kledij op een baby zien. Ik mik dan ook op hippe en milieubewuste mama’s en oma’s. Ik droom er trouwens van om op termijn ook een kledinglijn voor mama’s te lanceren, die past bij de babykledij.”

Moon Monsters. Monochroom en modern.
Moon Monsters. Monochroom en modern.© gf

Billie maakt en verkoopt kledij voor baby’s, maar zelf moeder worden, is voorlopig geen optie. “Een paar jaar geleden was die wens groter dan nu”, zegt ze. “Hoe ouder ik word, hoe meer ik wen aan mijn leventje zonder kinderen. Toch wil ik graag een gezinnetje. Al zou ik het liefst de babyfase overslaan.” (lacht)

Haar babycollectie mag dan veel tijd opeisen en in de smaak vallen bij het publiek, de naar Gent uitgeweken Blankenbergse blijft zich in de eerste plaats zangeres voelen. “Al is dat een heel onzekere job”, klinkt het eerlijk. “Ik heb een jaar achter de rug met weinig optredens. Ik bekijk het als een soort sabbatjaar, waarin ik veel kon werken aan Moon Monsters. Al blijft dat een zijproject. Binnenkort lanceer ik mijn nieuwe single Love Kills Slowly en tegen de zomer volgt een nieuwe ep. Ik ben weer in gang geschoten!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier