Tijdelijke reisdromen

Redactie KW

Goedele Verrecas is freelancejournaliste, copywriter en enthousiaste mastertailor bij Café Costume Brugge. Haar bijnaam ‘Go-Go’ heeft ze niet gestolen. Het liefst van allemaal reist ze de wereld af op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. Wekelijks tipt ze hier haar favorieten. Vooralsnog voor in ons kot.

Eigenzinnige eilanden

Kopenhagen. Een van de meest gelukkige en gezonde steden ter wereld. Met een hoge levensstandaard, een goede balans tussen werk en privéleven en waar ook de duurzame stedenbouw een grote rol speelt. Met Parkipelago introduceert Studio Fokstrot een bijzonder intrigerend concept van drijvende kleine eilanden in de haven van Kopenhagen. De plannen onthullen eilanden, met de hand gebouwd volgens de traditionele bouwtechnieken voor houten boten. En beplant met prachtige inheemse bomen en grassoorten.

www.copenhagenislands.com

Tijdelijke reisdromen

Mooie dagen

Meer dan ooit verdwalen onze foto’s in de onlinesubmap van onze smartphone of werkcomputer. Ontwerpstudio Printworks creëert vanuit Stockholm een tegenoffensief. Verberg je foto’s niet langer, maar organiseer de mooiste herinneringen met een van zijn prachtige coffeetable-fotoalbums. Met gevoel voor esthetiek, kleuren die stijlvol decoreren en een typografie die in het oog springt.

www.printworksmarket.com

Tijdelijke reisdromen

Hou het hoofd koel

Illimité ontwerpt cyclingcaps die scoren qua look en originaliteit. Het hoofd koel houden met een wielerpet die de zorgeloze zomers van de jaren 90 weerspiegelt. Zowel technisch als praktisch onder een fietshelm, en een geweldige eyecatcher. Summervibe, Dots, Le Citron… de fijne details zitten in elke pet. Met bedekte binnennaden en een comfortabele zweetband voor maximaal draagcomfort. Eentje om aan te vinken op de volgende bestelling.

www.illimite-boutique.cc

Tijdelijke reisdromen

Onthaasten in de tuinkamer

Een zomers thuiskantoor? Dan zeggen we adieu aan de kamer met vier witte muren en klinken we op de ‘Escape Pod’. Een unieke en duurzame buitenruimte om te werken, ideaal als kleine studio of als rustige slaap- of meditatieruimte. De elliptische en roterende pod nestelt zich in elke natuurlijke omgeving. Gemaakt van hoogwaardig cederhout dat met het verstrijken van de tijd mooi zilver kleurt. (Ontwerp Dominic Ash & Jeremy Fitter)

www.podmakers.co.uk

Tijdelijke reisdromen

Dagdroombestemmingen

Een lookbook voor enthousiaste reizigers en aspirant-avonturiers. Exact dat voel je bij het ontdekken van de catchy Accidentally Wes Anderson-Instagramaccount. Laat je inspireren door het unieke, symmetrische, atypische en verbazingwekkende van de architectuur ergens onderweg. Er even tussenuit met kleurrijke dagdroombestemmingen.

Instagram: Accidentally Wes Anderson