Sunkissed in Sicilië

Redactie KW

Goedele Verrecas is freelancejournaliste, copywriter en enthousiaste mastertailor bij Café Costume Brugge. Haar bijnaam ‘Go-Go’ heeft ze niet gestolen. Het liefst van allemaal reist ze de wereld af op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. Wekelijks tipt ze hier haar favorieten.

Kruiden en kleuren

Cibo di Strada, Cucina Povera of Cucina dei Monsù. Schrijfster en fotografe Cettina Vicenzino brengt met The Sicily Cookbook haar kijk op de Siciliaanse streetfood, boerenkost en de verfijnde keuken. Meer dan 70 authentieke en overheerlijke recepten van het unieke mediterrane eiland. Gerechten boordevol kruiden, citrusvruchten, kazen, olijven, tomaten, aubergines en zeevruchten.

The Sicily Cookbook

Sunkissed in Sicilië

Eindeloze dagen

Masseria Dimora delle Balze was een cadeau voor de zestigste verjaardag van eigenares Elena Lops. De 19de-eeuwse woning werd minutieus gerenoveerd: gewelfde deuropeningen gedeblokkeerd, Byzantijnse zuilen opgegraven en fragmenten van fresco’s onthuld in koele, gewelfde ontvangstruimten. Logeren doe je hier tussen eigentijds design en lokale marktvondsten, handgemaakte cementinetegels uit Marrakech en bananenpalmen in enorme potten.

www.dimoradellebalze.com

Sunkissed in Sicilië

Zomerzoete smaken

Caffè Sicilia van patissier Corrado Assenza is een van die plaatsen waar verhalen en smaken geschreven worden. Waar tradities samenkomen met innovatie onder de dekmantel van nieuwsgierigheid en wijsheid. Een bruisende culinaire mix. Zijn voortreffelijke granita, zoete brioche, ijs en gebak laten met grote trots de lokale ingrediënten proeven. Amandelen uit Avola, citroenen uit Noto, pistachenoten uit Bronte. Ontdek de pastecceria in de barokke straten van Noto of met de Netflixserie The Chef’s Table.

www.caffeitalia.se

Sunkissed in Sicilië

Vooruit met de wesp

Eeuwig kruispunt van de Middellandse Zee. Sicilië imponeert met zijn diversiteit aan landschappen en culturele schatten. Met The Vespa Trip ontdek je het eiland net iets avontuurlijker. Cruise met je eigen Vespa en een persoonlijke roadmap langs de mooiste wegen en connecteer met de beste Siciliaanse adressen. Hotelovernachtingen en ontbijt inbegrepen: Sicilia Classico, vijf dagen en vier nachten.

www.thevespatrip.com

Sunkissed in Sicilië

Net als in de film

Noto, de zonovergoten stad die schittert in architecturale barokke schoonheid. Bijna te verwarren met de optimale setting van een filmset. Op elk moment van de dag sprankelend én licht hypnotisch in de vroege avond, wanneer het zachte licht de gebouwen bespeelt. Na de verwoestende aardbeving van 1693 werd de stad bijna volledig herbouwd met grote invloed van Rosario Gagliardi. Een lokale architect met een sierlijke extraverte bouwstijl.

www.noto.it