Stijlvolle Opel Crossland X

Redactie KW

Het cross-over-B-segment, dat zich onder de gevestigde compacte klasse situeert, kent een explosieve groei met verkoopcijfers die sinds 2010 vervijfvoudigd zijn. Opel wil in dit erg lucratieve segment een graantje meepikken met o.m. de Crossland X. Die is eigenlijk de opvolger van de Meriva, een model met MPV-stempel.

Een stedelijke cross-over moet op vandaag blijkbaar stoer, strak en cool zijn. Welnu, de Crossland X is het, aldus Opel, allemaal. “De Crossland X is duidelijk een Opel die een mooi evenwicht tussen stijl en functionaliteit biedt. Voorts combineert hij compacte buitenafmetingen met een maximale binnenruimte”, aldus Mark Adams, vicepresident Design Europe. De tweekleurige afwerking maakt van het model een heuse blikvanger.

Het stijlvolle karakter van de buitenkant werd doorgetrokken naar de binnenkant. Het instrumentenbord is naar de bestuurder gericht en vloeit elegant over in de portieren. Dankzij zijn centrale positie is het IntelliLink-aanraakscherm makkelijk te bedienen. De ruime wagen met ergonomische zetels is ideaal voor lange reizen. Dankzij de hoge zitpositie genieten bestuurder en passagier(s) van een prima zicht rondom.

Stijlvolle Opel Crossland X

De Opel Crossland X pakt voorts uit met tal van geavanceerde rijhulpsystemen. Hij is te verkrijgen met drie 1,2 liter driecilinderbenzinemotoren. De instapbenzinestoker is goed voor een vermogen van 60 kW/81pk. De geblazen, direct ingespoten versie van deze driepitter bestaat in twee vermogensvarianten: 81 kW/110pk en 96 kW/130pk. Voor dieselrijders is er de 1,6 liter viercilinder-oliestoker, die in twee vermogensvarianten (73 kW/99pk en 85 kW/116pk) te verkrijgen is.

Voor meer relevante informatie, zie ook Tweedehands Opel te koop

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier