Smaakvol Utrecht

Redactie KW

Goedele Verrecas is freelancejournaliste, copywriter en enthousiaste mastertailor bij Café Costume Brugge. Haar bijnaam ‘Go-Go’ heeft ze niet gestolen. Het liefst van allemaal reist ze de wereld af op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. Tweewekelijks tipt ze hier haar favorieten.

Met een korreltje zout

Neem het leven met een korreltje zout, dikke garnaalkroketten en een witbiertje. Zo klinkt het bij Sea Salt Saloon. Dé visbistro waar je in het centrum van Utrecht kan genieten van verse en verantwoord gevangen vis. Coquilles, scheermessen, gebakken inktvis, een vergeten klassieker als schelvis, Zeeuwse oesters… Hier vang je 100% verse vis, een lekker drankje en verhalen.

http://www.seasaltsaloon.nl– Wed 3.

Smaakvol Utrecht

Een andere wereld

Streetfood geïnspireerd op de Aziatische en Latijns-Amerikaanse keuken. All-daybrunch, cocktails, een smashing interieur. Een plaats waar je smakelijk in een andere wereld vertoeft. Dat is The Streetfood Club. Roze picknickbanken buiten, een interieur met marmeren muren, een lichtgevende bar en een Balinese binnentuin. Het kleurenspel van roze naar groen en zwart intrigeert. Het absolute hoogtepunt is de binnentuin waar natuurlijk licht naar binnen valt langs het glas-in-looddak. Sharing disheszijn de favoriet hier, streetwise!

http://www.thestreetfoodclub.nl– Janskerkhof 9.

Smaakvol Utrecht

Met zicht op de stad

Drie verdiepingen hoog, in de industriële watertoren aan het Heuveloord bij de Vaartsche Rijn, ontdek je helemaal boven WT Urban Kitchen. Voeten onder tafel, genieten van een uitstekende lunch of diner én van het fenomenale uitzicht. Vanuit de watertoren heb je zicht op heel Utrecht. Leuk detail: je kunt hier ook privé dineren of vergaderen in de originele watertank van de toren een volledig afsluitbare ruimte – met de service van een restaurant.

http://www.wturbankitchen.nl– Heuveloord 25A.

Smaakvol Utrecht

Bio tanken

Het Shell-tankstation aan de Croeselaan was tot voor kort een dodgy plek. Maar vier Utrechtse ondernemers hebben het vervallen gebouw samen met buurtbewoners omgetoverd tot het hippe restaurant De Pomp. En daar is het all about community. Met frisse en verrassende biologische streekgerechten om te delen. Inclusief originele knipogen naar het interieur van het voormalige tankstation.

http://www.depomputrecht.nl– Croeselaan 122.

Smaakvol Utrecht

In het groen

Le Jardin is een restaurant, hotel en bloemenwinkel in één. Begeef je tussen de planten en bloemen terwijl je geniet van de uitmuntende culinaire en kleurrijke keuken. Op het bord: 80% groenten, 20% vis of vlees. Koken met groenten en kruiden is hier het uitgangspunt: ‘groentenomie’. Ambachtelijke en biologische producten sieren de kaart. Reserveren maar!

http://www.lejardinutrecht.nl– Mariaplaats 42.