Slapen op het water

Redactie KW

Goedele Verrecas is freelancejournaliste, copywriter en enthousiaste mastertailor bij Café Costume Brugge. Haar bijnaam ‘Go-Go’ heeft ze niet gestolen. Het liefst van allemaal reist ze de wereld af op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. Wekelijks tipt ze hier haar favorieten.

Blijven drijven

Tussen de wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape in de Franse Vaucluse weerspiegelt een helder turquoise meer. Waar je met een zonovergoten euforie over een geweldige loopbrug richting de Cabane Nectar kan wandelen. Een drijvende hut voor twee personen. Met privéjacuzzi op het terras en een ontbijt dat ‘s morgens klaarstaat op de loopbrug.

www.cabanesdesgrandscepages.com

Slapen op het water

Nachtje pedalo

Upscale pedaloavontuur? Ontdek met Airbnb ‘Bett & Boat’, een ideale zomerescape om comfortabel het Duitse merengebied van Mechlenburg te verkennen. Het is een heerlijk zwemplateau, je kunt genieten van de zon op de kajuit en er is ruimte om in de kajuit op een zelfopblazende mat te slapen. Fun voor twee!

Airbnb – Bett & Boot (minimum 2 nachten)

Slapen op het water

Op een versterkt eiland

No Man’s Fort is logeren met een bijzondere architecturale wauwfactor. Een plaats waar verwachtingen wel eens overtroffen worden. Gelegen op een uniek en op zichzelf staand eiland vlak bij Portsmouth en the Isle of Wight vaar je met een privéboot het historische fort tegemoet. Geen historische kamers, wel luxueus overnachten met zicht op zee.

http://www.booking.com– No Man’s Fort

Slapen op het water

Vlotjes in slaap

Slapen op het water is onthaasten pur sang. In De Wissen Belgisch Limburg kan je overnachten op je eigen kampeervlot. Dobberend in de natuur tussen de vogels en het riet. Waar uitrusten en genieten helemaal in balans is tussen zonsopgang en zonsondergang. Alleen bereikbaar met een Canadese kano, die je tijdens je verblijf ter beschikking krijgt.

www.camping-raft.com

Slapen op het water

Suite in een… trechter

Op de Willemskade in Harlingen vangt een rode zandtrechter alle aandacht. Met uitkijk op de Waddenzee ga je een memorabele nacht tegemoet in het trechterhotel. De unieke en enige suite is 48 vierkante meter, met kingsize bed, regendouche én een jacuzzi. Geen beter zicht op de beweging van de zee. Met eb en vloed zie je kilometers uitgestrekte wadplaten of staat alles onder water. En bij helder weer kan je de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling zien liggen.

www.slapenineentrechter.com