"Koreaanse gerechten kan je in België amper terugvinden", weet Sin Desmet uit Komen. "Aziatische producten vind je nochtans bij de vleet, maar naar typische Koreaanse ingrediënten blijft het zoeken."
...

"Koreaanse gerechten kan je in België amper terugvinden", weet Sin Desmet uit Komen. "Aziatische producten vind je nochtans bij de vleet, maar naar typische Koreaanse ingrediënten blijft het zoeken." Daarom kiest ze voor een typisch Koreaans gerecht dat eigenlijk heel westers lijkt: "Biefstuk kent iedereen en vormt ook de basis voor bulgogi. Voor wie kennis wil maken met de Koreaanse keuken, is bulgogi een prima keuze. Er zitten heel wat groentjes in het gerecht, dat ook vleesliefhebbers kan bekoren. Het leukst is om bulgogi uit de hand te eten, dat doen ze ook in Korea. Schep aan tafel wat vlees, bosui en sesamzaad in een slablad, rol dat op en eet het uit de hand."Sin houdt van afwisselende en gezonde voeding. Ze verzamelt heel wat recepten en geeft tips op haar Facebookpagina 'Healthy food makes you feel good'.voor vier personen1 rode peper1 ui3 tenen knoflook50 ml ketjap manis30 ml sojasaus1 el sesamolie400 gram biefstuk (entrecote)300 gram rijst2 el sesamzaad1 kropslabosje lente-ui3 el plantaardige olie250 gram shiitake of champignonsSnij de rode peper in ringetjes en de ui in halve ringen. Snij ook de knoflook fijn. Meng de peper, ui, knoflook, ketjap, sojasaus en sesamolie en laat eventjes staan. Snij het vlees in dunne plakjes en laat een uur op kamertemperatuur in de marinade trekken.Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen het sesamzaad zonder olie in een koekenpan tot het goudbruin is.Haal de blaadjes van de kropsla en snij de bosui in schuine ringetjes. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees, samen met de shiitake of champignons.Kruid eventueel af met zwarte peper. Werk af met lente-ui, enkele chilipepers (met of zonder pitjes) en sesamzaadjes. Serveer met rijst en/of slabladeren.