‘s Lands grootste muziekevenement

Nancy Boerjan

Op vrijdag 27 april vindt de derde editie van Lokale Helden plaats in 200 Vlaamse en Brusselse gemeenten. Onder impuls van Poppunt geven artiesten op één dag maar liefst 1.050 optredens in hun buurt. Ook West-Vlaanderen ontdekt die dag zijn lokaal talent.

Poppunt, de vzw die zich met info, advies en speelkansen inzet voor muzikanten, dj’s en producers, organiseert opnieuw een dag vol optredens van lokaal talent. Onder de noemer Lokale Helden halen ze tal van bekende artiesten terug naar de plek waar het voor hen allemaal begon. Zo treedt in de cultuurkapel De Schaduw in Ardooie de all star jazzband Black Mango aan, met (ex-)groepsleden van Daan, Delv!s en Brussels Jazz Orchestra. De opbrengst van de avond gaat naar de uitbreiding van de Vorte Bossen in Ruiselede. Ook rock-‘n-rollduo The Glücks keert terug naar ‘zijn’ Oostende met een nieuw album en in het gezelschap van Vaginas, What Else? (foto), een band met een hoek af.

Lokale Helden serveert jong muziektalent op onverwachte locaties

Maar bovenal betekent Lokale Helden voor beginnende artiesten een allereerste podiumervaring. Wie goed overweg kan met knoppen en mixtafels bijvoorbeeld krijgt een kans op de DJ Contest van jeugdhuis Jakkedoe in Desselgem. In Ieper geeft JOC Ieper een podium aan beginnende dj’s. En in JC Ten Goudberge in Wevelgem brengt jong talent eigen werk én eigenzinnige adaptaties van het werk van hun muzikale held(en). Onder de noemer ‘VerDammt Kabaal’ worden de concerten in de Cultuurfabriek van Damme live opgenomen. Ook het Brugse festival WAcKo sluit zich bij het event aan: bands als TheMoodofSteffie en Cold Saturday Night verzamelen die dag op de Burg.

Lokale helden vallen op 27 april bovendien vaak te bewonderen op uitzonderlijke plaatsen. In het voormalige cinemagebouw Cinépalace in Kortrijk bijvoorbeeld, in de 18de-eeuwse pastorietuin in Kortemark, in het sprookjesachtige decor van Kasteel Beauvoorde en in Roeselaarse huiskamers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier