Romantische hotels met net dat tikkeltje meer

Redactie KW

Valentijn nadert met rasse schreden. Wil je je geliefde verrassen met een onvergetelijk romantisch uitje? Probeer dan een van deze originele logeeradresjes uit. Om het allemaal nog wat romantischer te maken, hebben ze ook speciale valentijnsarrangementen met alles erop en eraan.

Urspelt – Pure verwennerij in een 18de-eeuw kasteel

Château d’Urspelt is een 18de-eeuws kasteel dat werd getransformeerd tot een stijlvol en modern luxehotel. Het hotel omvat naast een gastronomisch restaurant een terras met buitenzwembad, een volledig uitgeruste wellness en een binnenplein met loungeterras. Het kasteel, dat zich net buiten Clervaux bevindt, is in Luxemburg erkend als Nationaal Monument.

Het Sweetheart’s Getaway-arrangement (vanaf 319 euro voor twee personen) omvat een overnachting in een deluxe-kamer, een cocktail in de loungebar, een romantisch vijfgangendiner, een lazy continentaal ontbijt en een in-room surprise.

www.chateau-urspelt.lu

Waterloo – De sfeer van de legendarische Grand Hotels

Romantische hotels met net dat tikkeltje meer

Het Martin’s Grand Hotel Waterloo is eigenlijk een voormalige industriële site die omgebouwd werd tot een luxehotel in de stijl van de legendarische Grand Hotels, met aandacht voor het architecturale verleden van de plek. Het hotel bevindt zich op een vijftal minuten van de al even legendarische Waterloo-site. Maar niet alleen geschiedenisliefhebbers komen hier aan hun trekken; het hotel is ook een ideale uitvalsbasis voor wandelingen, fietstochten of golfsessies. In het hotel zelf zijn er onder meer een fitnessclub en een gastronomisch restaurant (La Sucrerie).

Het Love & Pleasure-arrangement (vanaf 72,50 euro per persoon) omvat een overnachting in een Great- of Great Superior-kamer met bubbelbad, een glas bubbels op de kamer, een intieme ‘verstoppertjeskit’ ter waarde van 49 euro en een uitgebreid ontbijtbuffet.

www.martinshotels.com

Poperinge – Pracht en praal in de Westhoek

Romantische hotels met net dat tikkeltje meer

Wie Valentijn wil vieren in stijl, hoeft het niet per se ver te zoeken. Manoir Ogygia in Poperinge is een charmehotel dat pracht en praal uitstraalt. Het hotel is deels ondergebracht in een kasteel, waar zich ook het gastronomische restaurant bevindt, en dat merk je ook aan de inrichting van de kamers. De kasteelstijl wordt er gecombineerd met eigentijdse decoraties. Alle kamers zijn voorzien van een grote badkamer met een bubbelbad en een (stoom)douche. Het hotel beschikt ook over een wellness en een buitenjacuzzi.

Het valentijnsarrangement (290 euro per koppel) omvat onder meer een warm welkom met koffie en zoete versnaperingen, een overnachting in een luxekamer, een driegangenmenu bij kaarslicht in ‘t Kasteeltje, een royaal ontbijtbuffet met bubbels en een luxe badjas voor de jacuzzi.

www.ogygia.be

Landgraaf – Weg van de wereld in een herenboerderij

Romantische hotels met net dat tikkeltje meer
© etienne@vanslounfotograaf.nl

Winselerhof is een karaktervolle herenboerderij, gelegen in Landgraaf in Nederlands Limburg, tussen Maastricht en Aken. De kleinschaligheid en de gastvrijheid van dit hotel doen de alledaagse hectiek even vergeten. De geborgen hotelkamers aan de binnenplaats, het verfijnde Italiaanse restaurant Pirandello en de ongedwongen sfeer van Luigi’s Lunchrestaurant & Bar dragen bij tot een ontspannen verblijf.

Het valentijnsarrangement (vanaf 154,25 euro per persoon) omvat een fles gekoelde prosecco op de kamer, rozenblaadjes en chocolade, een ontvangst met aperitief en amuse, een viergangenmenu bij kaarslicht in restaurant Pirandello en een overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet.

www.winselerhof.nl