Porsche 718 Cayman T kreeg opfrisbeurt : de kracht van de krokodil

De Porsche 718 Cayman T oogt iets agressiever dan de gewone variant.
Redactie KW

De Porsche Cayman heeft zijn naam niet gestolen. Cayman is het Engelse woord voor kaaiman, een visetende krokodil die bekend staat om haar kracht en snelle reflexen. Het model heeft een heel eigen karakter, al is het technisch grotendeels identiek aan de Boxster.

De Porsche Cayman ziet er opmerkelijker dan ooit uit. Aan de buitenkant herken je de nieuwste 718 Cayman onder meer aan de bumpers, de verduisterde lichtblokken en centraal geplaatste dubbele zwarte uitlaatpijpen. Met dank aan het standaard sportonderstel ligt deze nieuwe Cayman-versie ook nog eens 2 cm dichter bij het asfalt.

Ook het interieur van het model ademt volop sportiviteit. De portieren kregen lussen in plaats van hendels, wat even wennen is. De sportzetels ondersteunen voortreffelijk het lichaam en ook op de ergonomie valt niets aan te merken. Het instrumentarium is een schoolvoorbeeld van overzichtelijkheid. Het kleine, leren GT-sportstuur, waarop de rijmodusschakelaar zich bevindt, is ook nog eens voldoende verstelbaar.

Flat four

De Porsche 718 Cayman wordt gecommercialiseerd met een 2.0, een 2.5 S- en GT en een 4.0 GT4-motor. Wij testten de 718 Cayman T(ouring), een uitvoering die ondanks de instapmotor toch menig sportieveling zal weten te waarderen. De geblazen vierpitter-boxer van 1.988 cm³ is goed voor een hoogste vermogen en koppel van resp. 220 kW/300 pk en 380 Nm (bij 1.950 t/m). De flat four klinkt iets schorrer dan de vroegere flat six, maar wel best aantrekkelijk. Standaard is die viercilinder-boxermotor gekoppeld aan een manuele zesbak. Onze testwagen had evenwel een PDK-zeventrapsautomaat, die tegen meerprijs te verkrijgen is. Een echte aanrader. In de bochten blijft de Cayman-koets bovendien nagenoeg vlak, terwijl de vier geperforeerde én inwendig geventileerde schijfremmen ook bij zware belasting een korte en rechte remweg garanderen. (RH)

Porsche 718 Cayman T kreeg opfrisbeurt : de kracht van de krokodil

De Porsche 718 Cayman T in cijfers

Lengte: 4,38 m

Breedte: 1,8 m

Hoogte: 1,29 m

Vermogen: 220 kW/300 pk

Koppel: 380 Nm (bij 1.950 t/m)

Verbruik: 7,9 l/100 km

C02-uitstoot: 180 g/km

0-100 km/u: 5,3 sec.

Topsnelheid: 275 km/u

Prijs: 67.469 euro

+ : De Porsche 718 Cayman T rijdt voortreffelijk.

+: De gebruikte materialen en afwerking zijn top.

: Aan topkwaliteit hangt een stevig prijskaartje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier