Ontdekt door Christoff

Thomas Julian staat bekend als 'dat manneke met zijn lederhosen'.
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Accordeonist Thomas Julian uit Zwevegem ziet 2018 helemaal zitten. Hij heeft onderdak gevonden bij BMB Agency, het management van Christoff en zus Lindsay. Dit jaar komt Thomas’ eerste single uit. En hij is de eerste accordeonist die op het podium staat in lederhose.

Het werd al snel duidelijk dat Thomas Julian (23) artiestennaam van Tom Weedaege zijn weg in de muziek zou zoeken. Op vijfjarige leeftijd begon hij met ritmische oefeningen. Daarna leerde hij pianospelen. Sinds 2009 speelt hij ook accordeon, met dank aan zijn opa. De daaropvolgende jaren stapte Tom als Tom Accordeon door het leven. In het voorjaar van 2016 was hij zelfs te zien in het Eén-programma Iedereen beroemd. In datzelfde jaar kwam hij in contact met iemand met veel contacten in de nationale muziekwereld. Zo kreeg hij een manager, die voorstelde voortaan te spelen onder zijn eigen naam, Tom Weedaege. Vorig jaar kwam dan zijn single Ik niet uit. Tom volgt trouwens zangles bij de zangcoach van Christoff, die zelf contact opnam met de Zwevegemse accordeonist. Sinds eind november 2017 werkt Tom samen met Bert Berteloot van BMB Agency.

Duet met Christoff

In anderhalf jaar tijd als artiest van Tom Accordeon naar Tom Weedaege en nu Thomas Julian.”Dat gebeurde op vraag van mijn management”, bekent Tom. “Samen met zanger Christoff vertoefde ik al vaak op shows in Duitsland. In de kleedkamer van de Nederlandse zanger Jan Smit kwam mijn nieuwe naam tot stand. In Thomas zit mijn voornaam Tom, Julian verwijst naar mijn overleden opa Julien, maar we hebben die voornaam verengelst. Thomas Julian klinkt internationaler. Onder die naam trad ik al op, solo en in duet met Christoff, in Gent en Kortrijk. Ook de komende maanden zal je me nog vaak zien aan de zijde van Christoff. Ik speel accordeon, zing soms de tweede stem, zoals bij Omdat ie zo mooi is, Zeven zonden… Nu doe ik vooral ervaring op, maar straks komt er een eigen single uit en zal ik ook solo optreden.”

Thomas Julian staat op het podium in een korte lederhose. “Vlaanderen kent al accordeonisten Matthias Lens en Johan Veugelers. Ik ben dus de derde accordeonist en moet het nog waarmaken. Toen ik met Christoff in Duitsland optrad, zeiden ze me daar dat ik goed zou staan met een lederhose. In München ontmoette ik de ontwerper van de lederhosen van Klubbb3. Hij noteerde meteen mijn maat en drie weken later kreeg ik mijn eigen lederhose thuis bezorgd. Ik hoop dat de mensen mij blijven herinneren als ‘dat manneke met zijn accordeon en zijn korte broekje’. Ik draag er wel een mooie blazer op. Tijdens het Oktoberfest in Duitsland heeft iedereen zo’n lederhose aan. In Duitsland feesten ze ook heel hard op schlagermuziek. In de toekomst wil ik muziek met veel ambiance brengen.”

Op vrijdag 9 februari om 20 uur speelt Thomas Julian het voorprogramma van Willy Sommers in het Vrijetijdscentrum in Jabbeke.

Tickets: 30 euro. Info: 0479 31 84 55 – www.concertevents.bewww.thomasjulian.be

Boekingen BMB Agency 0475 69 23 96 info@bmbagency.be