Niet te missen volgens Isolde Delanghe

Redactie KW

Isolde Delanghe is directeur van de Mode Unie.

Beleven – Laat je verrassen door The Crystal Ship

“Een dagje uitwaaien aan zee: altijd een goed idee. Zeker in de Koningin der Badsteden Oostende, waar dat te combineren valt met The Crystal Ship, het grootste streetart-kunstproject in Europa. Overal in de stad vind je gigantische, maar ook heel fijne, kleine muurschilderingen terug van internationale artiesten. Te voet of met de fiets: verrast word je sowieso! Op krachten komen kan in de gloednieuwe, hippe foodbar Mommy’s Bastards, zeker een aanrader.

Bezoeken – Dagje uittrekken voor onze eigen geschiedenis

“Van overal ter wereld komen mensen onze Westhoek bezoeken om er eer te betuigen aan al diegenen die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zoveel bezienswaardigheden zo dicht bij de deur zijn vaak te weinig bekend. The Last Post aan de Menenpoort in Ieper, het vernieuwde museum aan de IJzertoren, de Dodengang in Diksmuide, de vele militaire kerkhoven: een belangrijk deel van onze geschiedenis en meer dan de moeite waard om een dag voor uit te trekken.”

Inspireren – Verleid worden door oude en nieuwe mode in Hasselt

“Wanneer we in onze contreien denken aan Belgische mode, denken we in de eerste plaats aan Antwerpen. Minder bekend is Hasselt als bloeiende modestad met een eigen, prachtig modemuseum. Een reis door de modegeschiedenis en heel wat aandacht voor topontwerpers van eigen bodem zoals Martin Margiela en Raf Simons. Telkens opnieuw een bron van inspiratie vooraleer je de vele winkelstraatjes induikt om het grote aanbod van leuke en vernieuwende zelfstandige modezaken te ontdekken.”

Doen – Laat je niet meeslepen door de waan van de dag

“Elke dag opnieuw wordt een heisa gecreëerd over een bepaalde gebeurtenis. Vaak heb ik de indruk dat iedereen daar, online of offline, een mening over móét hebben. Móét hebben, anders rijst het gevoel van niet mee te zijn in de discussie of meer nog, niet relevant te zijn. Misschien moeten we dit jaar proberen om ons niet telkens te laten meeslepen door de waan van de dag. Laat die mening voor wat ze is, check de feiten, informeer je en zie het groter geheel. Morgen een nieuwe dag.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier