“Niet al wat we doen wordt goud”

KLUBBB3 met v.l.n.r. Florian Silbereisen, Jan Smit en Christoff.
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Florian Silbereisen, Jan Smit en Christoff of KLUBBB3 schreven met hun derde album ‘Ho-Dio-Di-Jee/Wir werden immer Mehr!’ muziekgeschiedenis in Duitsland én Vlaanderen. Hun eerste single ‘Ho-Dio-Di-Jee! (Paris, Paris, Paris)’ is nu al dé après-skihit van 2018.

In Duitsland staat het jongste album van KLUBBB3 op een, in Vlaanderen kwam het binnen op twee en staat het nog in de Top 10. De eerste single Ho-Dio-Di-Jee! (Paris, Paris, Paris) is nu al dé après-skihit van 2018. Het was wellicht voorspelbaar dat de heren weer sterk zouden scoren, na een succesvolle tournee in Duitsland en veel lovende reacties. “In Duitsland deden we drie weken promo voor deze cd. Het harde werken loont. Maar we gaan er niet van uit dat wanneer we met KLUBBB3 iets doen, het meteen goud wordt. We moeten er ook keihard voor werken. In Duitsland zijn we vanuit het niets op een beland. Super, toch”, glundert Christoff. Waar is de tijd dat Florian, Jan en Christoff met het idee voor KLUBBB3 naar de platenfirma trokken om een nummer op te nemen? De platenfirma zag dat niet meteen zitten, maar toch sloten ze een akkoord. Tot op vandaag verkochten de heren al 450.000 KLUBBB3-albums. Hun cd’s werden al bekroond met platina en goud in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België. Het trio heeft nu ongetwijfeld meer inbreng dan vroeger… Jan Smit: “Deze keer hebben we vanaf het begin de touwtjes stevig in handen genomen. Het is inderdaad een stuk gemakkelijker geworden. De deuren gaan vlugger open.”

Nieuw album in 2019

“We werkten héél lang aan deze cd, toch zeker een volledig jaar”, benadrukt Jan. “Het inzingen ging vrij vlug, maar de arrangementen namen veel tijd in beslag. We zijn nu al bezig met ons album dat in 2019 uitkomt.” Christoff pikt in: “We namen alles op in de studio in München. Maar we konden er niet altijd samen op hetzelfde moment aanwezig zijn. Ik was er een tweetal weken om op te nemen. Dan vertrok ik terug naar huis. Eens thuis kregen we wel eens ideeën en dus moesten we terug naar München. Wie op het idee kwam om twee Nederlandstalige nummers op het nieuwe album te plaatsen? “Onze fans! Het leven danst Sirtaki was een grote hit in Nederland. Door Nederlands te zingen, willen we duidelijk maken dat we ons niet enkel toespitsen op Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Onze Belgische en Nederlandse fans zijn voor ons ook belangrijk.”

En tot slot nog even polsen welke nummers de heren zelf de uitschieters op de nieuwe cd vinden? Christoff: “Indianermond én Der Grösste Chor Der Welt vind ik heel mooi.” Jan: “Geef mij maar Paris, Paris, Paris. Dat is een heel internationaal liedje. Het is een nummer zoals onze huidige single Ho-Dio-Di-Jee!. Iedereen kan het meezingen. Dat nummer geeft heel goed het gevoel weer waar KLUBBB3 écht voor staat.” Florian: “Ik verkies Ein Tattoo Für Die Ewigkeit. Waarom? Voor mezelf is dat een persoonlijke song.”

‘Christoff Live’: vrijdag 23 februari om 20 uur, De Spil in Roeselare 0479 31 84 55. ‘Jan en Alleman’: zaterdag 10 maart om 20 uur, Sportpaleis in Antwerpen 070 34 53 45.