Mysterieus Marokko

Redactie KW

Goedele Verrecas is freelancejournaliste, copywriter en enthousiaste mastertailor bij Café Costume Brugge. Haar bijnaam ‘Go-Go’ heeft ze niet gestolen. Het liefst van

allemaal reist ze de wereld af op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. Wekelijks tipt ze hier haar favorieten.

Oase van rust

Een van de meest betoverende en mysterieuze tuinen in Marokko: Jardin Majorelle. Een botanisch, creatief atelier waar art deco en Moorse invloeden elkaar met de kracht van kleur omhoog tillen. Gecreëerd door de Franse schilder Jacques Majorelle in de vroege jaren twintig. Het huis en de tuin overspannen meer dan 9.000 m² en bieden een oase van rust in het hart van Marrakesh. En voor velen enkel bekend als de woning van ontwerper Yves Saint Laurent, die Jardin Majorelle in 1980 gekocht heeft samen met zijn partner Pierre Bergé.

www.jardinmajorelle.com

Mysterieus Marokko

Surftown

Een relaxte bohemiensfeer. Zo beleef je Essaouira. Een toevluchtsoord voor surfers, artiesten en muzikanten. Ooit het walhalla voor Jimi Hendrix en Bob Marley. Afdwalen richting Essaouira is een verfrissende afwisseling van de warme woestijntinten. Met panoramisch zicht op de Atlantische Oceaan, een medina die op de Unesco-werelderfgoedlijst prijkt en een doolhof van witgekalkte steegjes. In de haven een zaligmakend zicht op de typische flouka-skiffs met rijke blauwtinten.

Mysterieus Marokko

Couleur locale

Prachtig in zijn adembenemende kleuren. Met een natuurlijke schoonheid gevormd door levendige mensen en majestueuze bergen, uitgestrekte landschappen en een zinderende woestijn. Waar verrassingen schuilgaan in onverwachte momenten en ontdekkingen. En ambachten op kleine schaal en volgens traditie naar een hoger niveau worden getild. Marokko. Een land vol magie, smaken, geuren en indigoblauwe kleuren.

Mysterieus Marokko

Blauwe parel

Hoog in het Rifgebergte van Marokko verschuilt zich Chefchaouen. Een kunstzinnig, ‘blauw gewassen’ bergdorp, ook wel bekend als ‘De blauwe parel’. De oude medina van Chefchaouen is een mooi samenspel van Marokkaanse en Andalusische invloeden. Met rode pannendaken, felblauwe gebouwen en smalle steegjes die samenkomen op de Plaza Uta El Hammam en de gerestaureerde kasbah. Een geweldige plek om te ontspannen, te verkennen of te hiken naar de koele groene heuvels.

Mysterieus Marokko

Schilder van de woestijn

In een desolate vallei in het granieten landschap van Tafraout – ontdek je geheel

onverwacht een prachtige en impressionante set rotsen met een technicolor design. Belgisch beeldend kunstenaar Jean Véramé is de man achter de kleuren. Schilder van de woestijn. Op 1.200 meter boven zeeniveau weerkaatsen blauwe en rode granieten rotsen in de Anti-Atlas, ten zuiden van het dorp Agrd Oudad. Véramé werd in 1984 geïnspireerd en gebruikte maar liefst 3 ton kleur om dit gigantische werk te voltooien.