Modetips van Stephanie: “Onthoud één ding: een fietsbroek is nooit een goed idee”

© KD
Stephanie Rogeau
Stephanie Rogeau Medewerker KW

Geen boeiender ras dan het West-Vlaamse, vindt ook Stephanie Coorevits. De schrijfster, psychologe en televisiemaakster laat zich graag inspireren door de West-Vlamingen en hun gewoontes.

Terwijl mijn Instagramfeed uitpuilt van schoolgaande kindjes, betekent september voor mij in de eerste plaats toch nog iets anders. September is namelijk modemaand. Vogues September Issue oftewel de bijbel voor fashionista’s – vreselijk woord wel – verschijnt deze maand (naast deze KW Weekend Red natuurlijk!) en toont ons welke trends we het komende najaar mogen verwachten.

Niet dat ik stante pede naar de winkel hol om die trends op te volgen hoor, het merendeel ervan laat ik wijselijk aan me voorbijgaan. Bij het zien van Bella Hadid in een fietsbroekje denk ik bijvoorbeeld: ‘Oké, als die alien er nauwelijks mee wegkomt, dan wil ik me zelfs niet voorstellen hoe ik eruit zou zien in zo’n ding.’ Maar oh, wat hou ik van mooie kleren. Weinig zaken die me gelukkiger maken dan wanneer ik na maanden wachten en verlangen tijdens de solden eindelijk dat ene kleedje kan kopen.

Ik begrijp dat veel mensen mode oppervlakkig vinden, maar ik denk er anders over. Mode kan je zelfvertrouwen ongelofelijk boosten. Het enige probleem is dat velen denken dat mooie kleren enkel zijn weggelegd voor diegenen met perfecte maten. Ik klus tijdens het weekend wat bij in een kledingzaak en ik kan niet meer tellen hoeveel vrouwen ik ongelukkig voor de spiegel heb zien staan, zuchtend dat ze wel eens terug zullen komen wanneer zevijf-tien-vijftien kilo minder wegen.

Bullshit, denk ik dan. Koop gewoon een maat groter en je zal er slanker uitzien dan wanneer je je probeert te wurmen in die felbegeerde 38.

Let op, ik zal nooit een vrouw pushen om iets aan te doen waar ze zich niet goed in voelt, maar het is een geweldig gevoel wanneer ik diezelfde vrouw iets kan suggereren dat ze zelf nooit gekozen zou hebben maar waar haar hele gezicht (en lichaam) van opfleurt wanneer ze het aantrekt. Wat is dat toch met dat West-Vlaamse uniform waar zoveel vrouwen zich zo veilig in wanen (blauwe jeans, donkerblauwe trui, platte schoenen)? Durf er eens uit te springen. Probeer eens een kleurtje. Ga eens voor een print. Maar onthoud één ding: een fietsbroek is nooit een goed idee.