"Is er een nieuwe onconventionele ervaring die je wil uitproberen?" Het is een pop-up berichtje van één van de horoscoopapps die ik op mijn telefoon heb staan. Die apps -samen met de instagrammemes van de horoscopen- zijn sinds een jaar mijn absolute guilty pleasures. Ze sturen me dagelijkse updates over mijn liefdesleven, onverwachte gebeurtenissen die mijn pad zullen kruisen en zaken die ik moet trachten te vermijden. Maar ook dat het dé dag is voor een kussengevecht, kamperfoelie en extra endorfines. Kwestie van die levensleidraad in iPhoneformaat op zak te hebben. Ik ben een Schorpioen. En zoals het typisch voor Schorpioenen geldt, zijn die daar trots op. Ze zijn ook nog intens, emotioneel, vurig, vatbaar voor hoogtes en laagtes, controlerend, (zelf)destructief, instinctief, charismatisch en humoristisch. Hun kleuren zijn zwart en bloedrood en ze worden geregeerd door de duistere planeet Pluto.

Tot groot jolijt van de Schorpioenen zoekt de rest van de sterrentekens dekking tijdens hun seizoen

Het Schorpioenenseizoen wordt eind oktober met veel bombarie -intens en vurig- voor geopend verklaard. Tot groot jolijt van de Schorpioenen zoekt de rest van de sterrentekens intussen dekking. Want tijdens hun seizoen worden al hun evenwichtige kenmerken nog dat tikkeltje extra evenwichtig. Dekking zoeken dus. Terug naar die onconventionele ervaring die ik wil uitproberen. Het zijn mijn lievelingservaringen. De heftige, ongewone en impulsieve. Laat dat nu net alles zijn wat die Covid uit onze ervaringen haalt. Sinds lockdown twee begonnen is, doe ik mijn uiterste best om een maandag van een zaterdag te laten verschillen. Of deed dat. Tot voor kort. Dat elke vorm van 'normaligheid' uit onze structuur verdwenen is, heeft ook voordelen. Een maandagavond hoeft niet saai te zijn. Champagne en pizza kunnen op dinsdag. Op woensdag hoeft er niet gesport te worden en zetelliggen kan op zaterdag. Draai het om! Kunnen we niet onconventioneel impulsief gaan zijn buitenshuis, doe het dan binnenshuis. Hou het intens, emotioneel en vurig. Wees charismatisch en voel mee. Beperk het destructieve en wees instinctief. En geef jezelf af en toe een complimentje. Je verdient het. Zeg dat de Schorpioenen het gezegd hebben.

"Is er een nieuwe onconventionele ervaring die je wil uitproberen?" Het is een pop-up berichtje van één van de horoscoopapps die ik op mijn telefoon heb staan. Die apps -samen met de instagrammemes van de horoscopen- zijn sinds een jaar mijn absolute guilty pleasures. Ze sturen me dagelijkse updates over mijn liefdesleven, onverwachte gebeurtenissen die mijn pad zullen kruisen en zaken die ik moet trachten te vermijden. Maar ook dat het dé dag is voor een kussengevecht, kamperfoelie en extra endorfines. Kwestie van die levensleidraad in iPhoneformaat op zak te hebben. Ik ben een Schorpioen. En zoals het typisch voor Schorpioenen geldt, zijn die daar trots op. Ze zijn ook nog intens, emotioneel, vurig, vatbaar voor hoogtes en laagtes, controlerend, (zelf)destructief, instinctief, charismatisch en humoristisch. Hun kleuren zijn zwart en bloedrood en ze worden geregeerd door de duistere planeet Pluto. Het Schorpioenenseizoen wordt eind oktober met veel bombarie -intens en vurig- voor geopend verklaard. Tot groot jolijt van de Schorpioenen zoekt de rest van de sterrentekens intussen dekking. Want tijdens hun seizoen worden al hun evenwichtige kenmerken nog dat tikkeltje extra evenwichtig. Dekking zoeken dus. Terug naar die onconventionele ervaring die ik wil uitproberen. Het zijn mijn lievelingservaringen. De heftige, ongewone en impulsieve. Laat dat nu net alles zijn wat die Covid uit onze ervaringen haalt. Sinds lockdown twee begonnen is, doe ik mijn uiterste best om een maandag van een zaterdag te laten verschillen. Of deed dat. Tot voor kort. Dat elke vorm van 'normaligheid' uit onze structuur verdwenen is, heeft ook voordelen. Een maandagavond hoeft niet saai te zijn. Champagne en pizza kunnen op dinsdag. Op woensdag hoeft er niet gesport te worden en zetelliggen kan op zaterdag. Draai het om! Kunnen we niet onconventioneel impulsief gaan zijn buitenshuis, doe het dan binnenshuis. Hou het intens, emotioneel en vurig. Wees charismatisch en voel mee. Beperk het destructieve en wees instinctief. En geef jezelf af en toe een complimentje. Je verdient het. Zeg dat de Schorpioenen het gezegd hebben.