De pauzeknop van ons sociaal leven mag dan wel ingedrukt staan, op de natuur heeft het coronavirus geen vat. Afgelopen week kondigde de lente zich aan. Niet met gevulde terrassen en de eerste hotpants op straat, maar met het gefluit van de vogels, de magnoliabomen die weelderig bloeien en de zoele geur van het leukste seizoen van het jaar. Ik zie het gebeuren vanuit mijn raam en vanop mijn terras. Twee keer per dag ga ik een luchtje scheppen in de tuin of maak ik een wandeling.

Het is nog maar twee weken geleden dat Hannah Van Ongevalle op onze cover stond en we haar positiviteit bewierookten. Sindsdien ziet de wereld er heel anders uit. Vandaag denk ik dat die wereld meer dan ooit aan de positivo's is. De mensen die vaker als 'licht' worden bestempeld, maar die vandaag hun best doen om te lachen en om anderen aan het lachen te brengen. Natuurlijk zijn veel mensen ziek en bang, en daar wil niemand afbreuk aan doen, maar mensen die gezond binnen zitten en gewoon in hun kot moeten blijven, mogen dan stoppen met zagen.

We komen niets tekort, neen dit is niet hetzelfde als een oorlog. We hebben eten, drinken en ontspanning. Ja, ik zou ook liever een terrasje doen nu, of een nieuwe lentegarderobe bijeen shoppen, maar dat kan nu even niet. In plaats daarvan ga ik wandelen, kijk ik naar de natuur die ontwaakt en de kleurenpracht die dat met zich meebrengt. Dat is waar bloemenkunstenaar Tomas De Bruyne, niet alleen in de lente, maar het hele jaar door, mee bezig is. Kleuren, geuren én creaties. Van Gent tot in Dubai of Sjanghai. Een man die weet hoe je dromen vangt en die in bloemen omzet.

Onze dromen nemen vandaag een andere vorm aan dan op een gewone zonnige vrijdag in maart. Ook KW Weekend krijgt de komende weken een andere invulling. Vanaf volgende week verschijnen verhalen over 'het goeie leven' tijdelijk in de aangepaste provinciale krant. Je leest ook daar goede psycho- en modeverhalen, krijgt er je wekelijkse cartoon, aperotipjes, recepten, een fit-date en extra tv-tips. Tot ook dit overwaait. Nu ga ik wandelen. Met gestifte lippen en op mijn lokaal, maar online geshopte, nieuwe zomersandaaltjes. Mét hak.

De pauzeknop van ons sociaal leven mag dan wel ingedrukt staan, op de natuur heeft het coronavirus geen vat. Afgelopen week kondigde de lente zich aan. Niet met gevulde terrassen en de eerste hotpants op straat, maar met het gefluit van de vogels, de magnoliabomen die weelderig bloeien en de zoele geur van het leukste seizoen van het jaar. Ik zie het gebeuren vanuit mijn raam en vanop mijn terras. Twee keer per dag ga ik een luchtje scheppen in de tuin of maak ik een wandeling. Het is nog maar twee weken geleden dat Hannah Van Ongevalle op onze cover stond en we haar positiviteit bewierookten. Sindsdien ziet de wereld er heel anders uit. Vandaag denk ik dat die wereld meer dan ooit aan de positivo's is. De mensen die vaker als 'licht' worden bestempeld, maar die vandaag hun best doen om te lachen en om anderen aan het lachen te brengen. Natuurlijk zijn veel mensen ziek en bang, en daar wil niemand afbreuk aan doen, maar mensen die gezond binnen zitten en gewoon in hun kot moeten blijven, mogen dan stoppen met zagen.We komen niets tekort, neen dit is niet hetzelfde als een oorlog. We hebben eten, drinken en ontspanning. Ja, ik zou ook liever een terrasje doen nu, of een nieuwe lentegarderobe bijeen shoppen, maar dat kan nu even niet. In plaats daarvan ga ik wandelen, kijk ik naar de natuur die ontwaakt en de kleurenpracht die dat met zich meebrengt. Dat is waar bloemenkunstenaar Tomas De Bruyne, niet alleen in de lente, maar het hele jaar door, mee bezig is. Kleuren, geuren én creaties. Van Gent tot in Dubai of Sjanghai. Een man die weet hoe je dromen vangt en die in bloemen omzet. Onze dromen nemen vandaag een andere vorm aan dan op een gewone zonnige vrijdag in maart. Ook KW Weekend krijgt de komende weken een andere invulling. Vanaf volgende week verschijnen verhalen over 'het goeie leven' tijdelijk in de aangepaste provinciale krant. Je leest ook daar goede psycho- en modeverhalen, krijgt er je wekelijkse cartoon, aperotipjes, recepten, een fit-date en extra tv-tips. Tot ook dit overwaait. Nu ga ik wandelen. Met gestifte lippen en op mijn lokaal, maar online geshopte, nieuwe zomersandaaltjes. Mét hak.