De familie Negri is al 150 jaar bezig met wijn in La Morra, een wijndorp in de Baroloregio in Piemonte. Op vandaag wordt de wijn gemaakt door kleindochter Giulia Negri, die zeer...

De familie Negri is al 150 jaar bezig met wijn in La Morra, een wijndorp in de Baroloregio in Piemonte. Op vandaag wordt de wijn gemaakt door kleindochter Giulia Negri, die zeer nauwgezet bezig is in haar wijngaarden. Ook het werk in de wijnkelder leidt tot elegante en verfijnde wijnen. De 30 jaar oude barbera druiven worden geoogst in een zuidoostelijk gelegen perceel met heel veel zonneschijn. Na de manuele pluk vergisten de druiven in roestvrijstalen tanks. Daarna rijpt een deel van de wijn in grote fusten. Deze wijn uit 2013 is nu perfect op dronk. We ruiken heerlijke kersengeuren en kruidige tonen. Wat later snuiven we chocolade en nootjes op. De smaak is typisch barbera met een opvallende fraîcheur, veel sap en versmolten tannines. Serveer deze elegante wijn met ossobuco, ratatouille en pasta al pomodoro. (Gido Van Imschoot)Wijnhandel Boutelegier Brugge, 13,95 euro.