In Noord 57 in Torhout gaat chef Joke Sap graag aan de slag met streekproducten, waar ze haar voorliefde voor kruiden en bloemen op loslaat. Ze stelde nu een afhaalmenu samen met starters, inclusief schelvis en burrata. Je kan het menu ook uitbreiden met een filet van griet, een filet van hert met een gratin van vergeten groenten of een jonge, Franse duif. Je kan ook een lekker kindergerechtje bestellen.
...

In Noord 57 in Torhout gaat chef Joke Sap graag aan de slag met streekproducten, waar ze haar voorliefde voor kruiden en bloemen op loslaat. Ze stelde nu een afhaalmenu samen met starters, inclusief schelvis en burrata. Je kan het menu ook uitbreiden met een filet van griet, een filet van hert met een gratin van vergeten groenten of een jonge, Franse duif. Je kan ook een lekker kindergerechtje bestellen.Noord 57, Aartrijkestraat 57 in Torhout. Bestellen kan via www.noord57.be of 0476 89 01 45. Stijn Bauwens van De Kruidenmolen is verzot op de traditionele keuken, zoekt zijn groenten dicht bij de deur en pakt graag uit met zijn huisgemaakte paté. In zijn afhaalmenu ontdek je elke week iets anders. Zo vind je er nu huisgemaakte vissalade, fazanteborstfilet en witte chocolademousse met clementines. Op hun site vind je steevast ook een reeks overheerlijke suggesties.De Kruidenmolen, Dorpsstraat 1 in De Haan. Bestellen kan via www.kruidenmolen.be of 059 23 51 78.In Bistro Pakhuis in Koekelare tovert chef Fabrice Delahaye graag kleine parels op zijn borden. De Koekelaarse wijn en de patrijs in Bovekerke zijn maar enkele van zijn paradepaardjes. Elke week kan je nu bij hen terecht voor een klassiek afhaalmenu van 39 euro, inclusief hapje, voorgerecht, hoofdgerecht én dessert. Comfortfood op zijn best!Bistro Pakhuis, Ichtegemstraat 53 in Koekelare. Bestellen kan via www.bistropakhuis.be of 051 48 91 96.Tomas Puype en Dries Cracco brengen in het Brugse Franco Belge de Frans-Belgische keuken met een hedendaagse toets. De twee chefs zijn verzot op streekproducten. In hun afhaalmenu vind je toppers als de 'catch of the day' uit de Noordzee, fazant of kalfsblanquette. Check zeker ook hun lekkere aperitieven uit eigen huis en de wijnen van de week. Franco Belge, Langestraat 109 in Brugge. Bestellen kan via www.restaurantfrancobelge.be of 050 69 56 48.Chef Ludovic Ghyselen van restaurant Argendael in Bellegem is gestart met een pop-upwinkel aan zijn restaurant, waarvoor je niet hoeft te reserveren. Zo vind je er in deze tijdelijke traiteurszaak allerlei klassieke gerechten en suggesties als Civet haas, Oostendse oesters en uiteraard de eigen gekweekte 'Angus grand cru' beefcuts. Geen stress om te koken, alleen maar keuzestress, ha!Restaurant Argendael, Doornikserijksweg 195 in Bellegem. Bestellen kan via www.argendael.be of 056 31 51 45.