Bistro Le Nord in Roeselare wordt even Atelier Le Nord. Je kan er à la carte gerechten bestellen. Een ibericokroket als voorgerecht of toch liever de pastei van fazant? En waag je je daarna aan onder meer de canette of de varkenswang? Ook leuk: het 'Traiteurmenu' met drie of vier gangen. Je kan ook online aangepaste apero's en wijn bestellen.
...

Bistro Le Nord in Roeselare wordt even Atelier Le Nord. Je kan er à la carte gerechten bestellen. Een ibericokroket als voorgerecht of toch liever de pastei van fazant? En waag je je daarna aan onder meer de canette of de varkenswang? Ook leuk: het 'Traiteurmenu' met drie of vier gangen. Je kan ook online aangepaste apero's en wijn bestellen. Bistro Le Nord, Noordstraat 217-219 in Roeselare. Bestellen kan op www.bistrolenord.be of 051 25 15 90.Chef Johan Verstraeten van brasserie SurPlace in Brugge is verzot op de Vlaamse klassiekers waar hij streekbieren in verwerkt. Voor zijn takeaway voorziet hij twee opties: classics en comfortfood. Bij de classics vinden we zijn befaamde paling in 't groen, fazant en gamba's. Bij de comfortfood zien we een winterse tapasplank, gehaktballen 'Flandrien' en witloof in hesp met puree. SurPlace, Sint-Amandsstraat 24 in Brugge. Bestellen kan op www.brasserie-surplace.be of 050 35 46 00.Het Lekkere Westen-chef en Jong Keukengeweld Guy Dresen van het fijne restaurant Cousteau in Ichtegem stelt iedere week een wisselend driegangenmenu voor met topproducten. Gerookte Oosterscheldepaling als voorgerecht, fazantenfilet met finechampagnesaus als hoofdgerecht en chocolade als dessert? Daar worden we helemaal wild van!Brasserie Cousteau, Oostendesteenweg 230 in Ichtegem. Bestellen kan op www.cousteau.be of 059 25 01 84.Mag het iets meer zijn? Dankzij sterrenchef Stéphane Buyens van Le Fox in De Panne haal je een heuse sterrenmaaltijd in huis, vol culinaire hoogstandjes. Het 'Puur'-menu brengt onder meer een ragout van zeetong, wilde zeebaars en panna cotta. Je kan het aanvullen met onder meer zelfgemaakte garnaalkroketjes, terrine van verse ganzenlever of een kaasbordje met Belgische hoevekazen. Je kan ook aangepaste wijnen bestellen. Le Fox, Walckierstraat 2 in De Panne. Bestellen kan op www.hotelfox.org of 058 41 28 55.Het Notarishuys in Diksmuide pakt uit met The Food Box, waarmee je de klok rond gerechten kan afhalen. Chef Bert Boussemaere vult dagelijks de speciale automaat bij het restaurant met versbereide gerechten, soepen en een dessert. Je kan het allemaal volgen op The Food Box by Notarishuys op Facebook. Daarnaast kan je ook een menu en ovenschotels bestellen.Notarishuys, Koning Albertstraat 39 in Diksmuide. Bestellen kan op www.notarishuys.be of 051 50 03 35.