Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen

Donald Deschagt van L'Homard et La Moule. (Foto Westtoer)
Redactie KW

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 200 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen.

Seaweedchef Donald Deschagt experimenteert volop met zeegroenten, wieren en algen. In unieke boxen verzamelt hij nu het beste uit onze Noordzee. Er is de aperitiefbox Sea Taste-Box (alsook een luxeversie) en in de Lobsterbox zit een volledig kreeftmenu. Daarnaast kan je er onder meer ook bouillabaisse, huisgepekelde zalm, kreeftkroketjes en chips van zeewier bestellen.

L’Homard et la Moule, Duinenstraat 325 in Bredene. Bestellen op www.lehomardetlamoule.be of 0475 56 63 39.

In Den Dyver kan je terecht voor comfortfood of lekker wild. (Foto Westtoer)
In Den Dyver kan je terecht voor comfortfood of lekker wild. (Foto Westtoer)

Sinds deze zomer heeft Den Dyver in Brugge nieuwe eigenaars en die pakken uit met ‘Den Dyver at home’, een wekelijks aangepaste dagschotel met soep en hoofdgerecht. Daarnaast heb je ook een heerlijke fruits de mer-schotel en een driegangenwildmenu. Ook de huisgemaakte garnaalkroketten zijn niet te missen!

Den Dyver, Dijver 5 in Brugge. Bestellen op www.dyver.be/takeaway of 050 33 60 69.

Tom Cloet maakt graag het verschil. (Foto Westtoer)
Tom Cloet maakt graag het verschil. (Foto Westtoer)

Bistro ‘t Verschil in Gits pakt uit met een restoshop en op weekendavonden kan je terecht aan de trailer voor culinaire fastfood. Tom Cloet zorgt voor een heel divers aanbod, van de homemade limoncello tot een rits aperitiefhapjes, noordzeetongreepjes, kalfskop ‘en tortue’, filet van wilde fazant… Aan lekkers absoluut geen gebrek!

Bistro ‘t Verschil, Bruggesteenweg 164 in Gits. Bestellen op www.bistrotverschil.be of 051 43 67 20.

Chef Stefaan Couttenye van 't Hommelhof. (Foto Westtoer)
Chef Stefaan Couttenye van ‘t Hommelhof. (Foto Westtoer)

Chef Stefaan Couttenye van restaurant ‘t Hommelhof in Watou zorgt voor takeaway in het weekend, maar de hele week heeft hij met ‘t Hommelhof Watou@Sea ook een pop-up in Oostende, rechtover De Grote Post. Een hammetje, stoofpotje of toch liever de catch of the day? Op de website vind je de uitgebreide mogelijkheden. Wij hebben nu al honger.

‘t Hommelhof, Watouplein 17B in Watou (pop-up in de Witte Nonnenstraat 63 in Oostende). Bestellen op www.hommelhof.be of 057 38 80 24.

David Selen pakt onder meer uit met een pop-up. (Foto Westtoer)
David Selen pakt onder meer uit met een pop-up. (Foto Westtoer)

Improviste by David Selen opende de pop-upwinkel Improviste, maar heeft ook een takeaway. Naast enkele voor- en hoofdgerechten en desserts, kan je nu ook de Improviste Box bestellen, met daarin een halve fles wijn, twee hapjes, een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Ook voor de kinderen is iets lekkers voorzien. Er zijn ook regelmatig andere acties zoals de Brunch Box.

Improviste by David Selen, Holstraat Poort 2 in Waregem. Bestellen op www.facebook.com/

improvistebyDavidSelen of 0472 10 31 31.

Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier