Het Vliegend Tapijt is sinds 1985 een referentie voor lekker eten in 'het westen'. Sinds 2011 zijn Felix François, tweede generatie na zijn ouders, en Nel Desmet aan zet. Het restaurant evolueerde van een bistro naar een verfijnde keuken met sterk seizoensgebonden producten en lokale producenten. Felix wordt geroemd om zijn creativiteit achter het fornuis, Nel om haar uitstekende smaak als het over biodynamische en...

Het Vliegend Tapijt is sinds 1985 een referentie voor lekker eten in 'het westen'. Sinds 2011 zijn Felix François, tweede generatie na zijn ouders, en Nel Desmet aan zet. Het restaurant evolueerde van een bistro naar een verfijnde keuken met sterk seizoensgebonden producten en lokale producenten. Felix wordt geroemd om zijn creativiteit achter het fornuis, Nel om haar uitstekende smaak als het over biodynamische en natuurwijnen gaat.Wij gaan eten op een woensdagavond na de kerstvakantie, en toch zit het restaurant vol. Niet dat dit opvalt. Een recente renovatie maakt dat het er nog gezelliger zitten is en dat de akoestiek opvallend aangenaam is. Intiem, gezellig en toch los. Nel groet iedereen bedeesd en toch vriendschappelijk. De vijf wijnen die ze zal serveren komen respectievelijk uit Slovenië, Frankrijk, Italië en Spanje. Die staan voor de nieuwsgierigen ook uitgestald achter glas, maar ze voorziet ze met plezier van een beetje extra uitleg. Als eerste serveert ze een viertal hapjes: een hammousse met witlof, een paté, zalm met komkommer en crackers met een dip. Alles in vrolijke schaaltjes en in compagnie van een parelende rosé uit de Loire. Daarna volgt een eerste voorgerechtje, grijze garnalen met bloemkool en hazelnoot, waarbij Felix voor het eerst uit de keuken komt piepen. Daarna volgen in nog twee voorgerechten een roggevleugel met knolselder en langoustine met wortel en als hoofdgerecht konijn met groene kool. Als dessert krijgen we bloedsinaasappel met yoghurt en merengue.Alles wordt geserveerd in een perfecte hoeveelheid, niet te veel of zwaar, en in een aangenaam tempo. Nel en Felix doen alles zelf, afgezien van nog een duo helpende handen in de keuken. En dat hebben ze perfect onder controle. Alles is heerlijk en de hele avond loopt zo gesmeerd dat je ontspannen en voldaan hun zaak verlaat. Uitgezwaaid door hen beiden. Bedeesd en vriendschappelijk.